KONKURRENTER: Timothy Cheruiyot er trolig Jakob Ingebrigtsens argeste konkurrent under sommerens OL o Tokyo.
KONKURRENTER: Timothy Cheruiyot er trolig Jakob Ingebrigtsens argeste konkurrent under sommerens OL o Tokyo. Foto: Eric Gaillard

Kenyanske medier: Ingebrigtsen-rival til OL likevel

Kenyanske medier melder at forbundet skal ha snudd, og at verdens beste 1500-meter løper, Timothy Cheruiyot, får OL-billett likevel.

Det kenyanske friidrettsforbundet valgte ikke å inkludere den største favoritten på 1500-meter Timothy Cheruiyot i årets OL-tropp.

Onsdag kom kontrabeskjeden.

– Jeg ser fram til å slutte meg til det kenyanske laget. Jeg er i bedre form enn jeg var i uttakskvalifiseringen, og jeg lover å levere medalje for Kenya i Tokyo, sier 25-åringen.

Cheruiyot kom opprinnelig på 4.-plass i det kenyanske OL-uttaket. Der ble Kamar Etyang nummer to. Det er sistnevnte Cheruiyot angivelig erstatter i troppen. Etyang har ikke oppfylt antidopingreglementet som krever at man har stilt opp i minst tre uanmeldte dopingtester.

Timothy Cheruiyot snakket med TV 2 om OL-uttaket etter at han vant det siste Diamond League-stevnet i Monaco, for fire dager siden

– Jeg har håp fremdeles, svarte han da på spørsmål om en OL-deltakelse i Tokyo er mulig.

– Når blir det avgjort?

– Kanskje neste uke, sa Cheruiyot som fortalte at han var uvel og i sorg etter dødsfallet til en slektning da han ble nummer fire i det kenyanske uttaket nylig.

Verdensrekordinnehaveren har slått Jakob Ingebrigtsen i 12 av 12 løp der de begge har stilt opp, og vil være en naturlig favoritt om det ender med OL-start.

(©NTB/TV 2)

Relatert