«The Crown» har fått 24 Emmy-nominasjoner.
«The Crown» har fått 24 Emmy-nominasjoner. Foto: Liam Daniel/Netflix/AP/NTB

Her er de Emmy-nominerte

«The Crown» og «The Mandalorian» har 24 nominasjoner hver.

Tirsdag kveld norsk tid ble de nominerte i den prestisjetunge amerikanske Emmy-prisen offentliggjort.

«The Crown» og «The Mandalorian» leder an, med 24 nominasjoner hver, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det er duket for enda et suksessår for seriegigantene Netflix, HBO, Disney+ og Amazon Prime på årets 73. Emmy Awards, som går av stabelen i Los Angeles 19 september.

Etter at nominasjonene ble kunngjort tirsdag kveld, ligger Netflix-serien «The Crown», om dronning Elisabeth og det britiske kongehuset, og Star Wars-serien «The Mandalorian» fra Disney+, an til å bli årets store vinnere.

Emmy-statuettene deles hvert år ut til de beste TV-produksjonene, og de siste årene har det vært en tvekamp mellom Netflix og HBO.

Det fortsetter også i år, hvor HBO så langt leder kappløpet med totalt 130 nominasjoner, tett etterfulgt av Netflix med 129, og nykommeren Disney+ med totalt 71 nominasjoner.

Olivia Colman og Emma Corrin fra «The Crown» er begge nominert til beste kvinnelige hovedrolle for sine presentasjoner som Queen Elisabeth og Princess Diana. (TV 2/NTB)

Nykommeren Disney+ er nominert for Star Wars-serien The Mandalorian, som topper nominasjonene sammen med Netflix-serien The Crown.
Nykommeren Disney+ er nominert for Star Wars-serien The Mandalorian, som topper nominasjonene sammen med Netflix-serien The Crown. Foto: Disney+ /AP/NTB