Anne Lindmo ble knust da sønnen flyttet ut: – Begynte å gråte

NRK-programlederen tok det tungt da eldstesønnen forlot redet.

Når man har tilbrakt flere år under samme tak kan det være tungt å gi slipp på barna. Det fikk Anne Lindmo (51) smertelig erfare da eldstesønnen Eivind skulle i militæret.

Den populære NRK-programlederen er blant gjestene hos Solveig Kloppen (50) i ukens En kveld hos Kloppen.

Under middagen med Kloppen og de øvrige gjestene, Raymond Johansen (60) og Ella Marie Hætta Isaksen (23), åpner tobarnsmoren seg om sønnen som flyttet ut av barndomshjemmet.

– Jøss, har du ny morgenkåpe?

Sårt

– Jeg var forberedt på det. Man vet jo det, når gutten er ferdig med skolen og skal i Forsvaret, så skal han jo stikke av. Jeg visste hvilken dato det var, jeg visste at det skulle skje, og forholdt meg til det som et rasjonelt menneske, forteller hun.

Se video fra episoden øverst.

Men så gikk det opp for den sprudlende 51-åringen hva som var i ferd med å skje:

– Jeg dro på fjelltur og så ringte jeg hjem, og da sa Hasse, mannen min: «Nå driver vi og pakker ned rommet til Eivind, for nå skal han jo dra». Og da var det sånn: «Ok, så nå er vi der». Da begynte jeg å grine, deler hun åpenhjertig, og fortsetter:

TUNGT: NRK-programleder Anne Lindmo taklet ikke så godt at sønnen flyttet ut av barndomshjemmet.
TUNGT: NRK-programleder Anne Lindmo taklet ikke så godt at sønnen flyttet ut av barndomshjemmet. Foto: Agnete Brun / TV 2

– Så satt jeg i bilen og skulle kjøre hjem i seks-syv timer, og så ringte jeg til Hasse: «Det lille barnet vårt, husker du hvor liten han var? Han kledde seg ut som en bjørn og trodde han var skummel. Han var ikke skummel i det hele tatt». Og han sa: «Hold hendene på rattet nå og så ser du på veien, og så kommer du deg opp på Valdresflye, og så sees vi snart».

Gunhild Stordalen overrasker med detaljer fra råner-fortiden

Tung avskjed

Talkshowdronningen forteller videre at hun slo på Kari Bremnes' «Det e min sønn», som omhandler en mor som sender sønnen sin av gårde til militæret.

Gråtende i bilen ringte hun ektemannen igjen.

– «Nå er jeg på Beitostølen». Han (Hasse, journ.anm.) bare: «Gråter du fortsatt?».

Til slutt var tiden kommet for å ta farvel.

– Og så pakket vi bagen, og så var det «Ha det da, mamma», forteller Lindmo.

Se En kveld hos Kloppen lørdager klokken 21.45 på TV 2 og TV 2 Play.

Relatert