Roses etter nederlaget : – Har gjort nasjonen stolt og gitt oss håp

Straffespark-spøkelset fortsetter å hjemsøke England, men spillerne har gitt nasjonen håp.

Se målene og straffedramaet fra EM-finalen øverst!

Etter Englands brutale avslutning på EM får spillerne støtte fra tidligere landslagsspillere.

For selv om straffespark-spøkelset fortsetter å hjemsøke England har folket tro på generasjonen som søndag ikke klarte å begrave spøkelset én gang for alle.

– Vi har sett spillerne og laget vokse. Vi har sett hele nasjonen stå bak dem, sier Frank Lampard i BBCs TV-sending.

– Hjerteskjærende, men dette laget har en lys framtid foran seg. De har løftet nasjonen både på og utenfor banen etter et sjokkerende år, skriver Michael Owen på Twitter.

– Dette er ikke slutten for dette unge England-laget. Det er bare begynnelsen. Gratulerer til Azzurri. Dere fortjente det, skriver Gary Lineker på Twitter.

Også engelske aviser, som har til vane å være harde med Englands landslag, har brukt forsidene sine i mandagens aviser til å hylle landslaget.

– Løvene gjorde oss stolte, skriver Metro på sin forside.

– Hjerteskjærende. Modige England taper etter straffekonk, men de har gjort nasjonen stolt, skriver Daily Mirror.

– Tårer for heltene, står det på Independents avisforside.

Tapet ble en slags reprise på EM-exiten i 1996. Da var det i semifinalen England røk ut. Mannen som ble stående igjen som den store synderen? Gareth Southgate. Også etter søndagens nederlag er det Southgate som får pekefingeren rettet mot seg.

Flere reagerer på at de tre spillerne som bommet ble byttet inn. To av dem to minutter før straffesparkkonkurransen.

– Hjerteskjærende. Dere har kommet så langt, men dessverre var det ikke vår dag. Dere kan gå med hodet høyt hevet og være utrolig stolte over dere selv. Jeg vet at det er mye mer foran dere, skriver Prins Harry på Twitter.

Se bildeserie av de blytunge England-minuttene etter straffesparkkonkurransen:

– Dette laget har gitt oss håp

Tidligere storscorer Alan Shearer klarte også å få frem noen velmente ord etter å ha fått lagt den største skuffelsen bak seg.

– Dette laget har gitt oss håp og noe å smile for. Det er utrolig hardt at de taper nå etter alt de har gitt oss, sier Shearer under BBCs sending.

– Hele England vil sitte igjen med at dette engelske laget har en stor framtid foran seg. Det er så mange talentfulle spillere i dette laget. De kommer til å kjempe om semifinaler og finaler i lang tid fremover, så får vi se om fotballen til slutt kommer hjem.. sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Landslagskaptein Harry Kane var naturligvis en slagen mann etter kampen, men også han forsøkte å se det positive i nederlaget.

– Vi burde være stolte og holde hodene våre høyt hevet. Men det gjør selvsagt vondt nå, sa Kane etter kampen.

Relatert