VINNERSKALLE: Novak Djokovic har tangert Roger Federer og Rafael Nadal. Basert på formen denne sesongen, er det ingenting som tilsier at han har planer om å stoppe der.
VINNERSKALLE: Novak Djokovic har tangert Roger Federer og Rafael Nadal. Basert på formen denne sesongen, er det ingenting som tilsier at han har planer om å stoppe der. Foto: Paul Childs

Djokovic utlignet Federer og Nadal

Verdenseneren levde opp til forventningene og vant Wimbledon.

Novak Djokovic slo Matteo Berrettini med settsifrene 6-7 (4-7), 6-4, 6-4 og 6-3.

Serberen står nå med utrolige 20 Grand Slam-titler, og har utlignet Roger Federer og Rafael Nadal.

– Det betyr at ingen av oss tre vil stoppe, humrer Djokovic i seiersintervjuet, før han hyller rivalene:

– De er legender i vår sport, og de to viktigste spillerne jeg har møtt i karrieren min. De er grunnen til at jeg er der jeg er i dag. De har hjulpet meg med å forstå hva jeg må gjøre for å forbedre meg.

LYKKERUS: Novak Djokovic sa før finalen at «det ville bety alt» å utligne rivalene. Det kom til syne etter at triumfen var et faktum.
LYKKERUS: Novak Djokovic sa før finalen at «det ville bety alt» å utligne rivalene. Det kom til syne etter at triumfen var et faktum. Foto: Peter Nicholls

– De siste ti årene har vært en utrolig reise, som ikke stopper her, varsler Djokovic.

KYSSET TROFEET: Det er sjette gang Novak Djokovic vinner Wimbledon. Han sier at å vinne Wimbledon var den største drømmen hans som liten.
KYSSET TROFEET: Det er sjette gang Novak Djokovic vinner Wimbledon. Han sier at å vinne Wimbledon var den største drømmen hans som liten. Foto: Toby Melville

Havnet bakpå

Til tross for en god start, tapte 34-åringen det første settet. Berrettini, med bandasje rundt låret, måtte slite for å holde servene. Italieneren gjorde noen enkle feil og ble brutt tidlig.

Så kriget Berrettini seg tilbake. På stillingen 2-5 holdt 25-åringen serven i et svært langt parti med deuce åtte ganger, hvor han også avverget en settball.

Han fulgte opp ved å bryte Djokovic tilbake, før han avgjorde settet i tie-break.

NY OPPLEVELSE: Matteo Berrettini ga Novak Djokovic kamp i sin første Grand Slam-finale.
NY OPPLEVELSE: Matteo Berrettini ga Novak Djokovic kamp i sin første Grand Slam-finale. Foto: Adrian Dennis

Slo tilbake

Djokovic startet det andre settet ved å slå nådeløst tilbake. Serberen brøt Berrettini på sine to første forsøk. Igjen løftet Berrettini seg, men denne gangen var Djokovics forsprang for stort.

Med 1-1 i sett ble det tredje svært viktig. Også her havnet Berrettini bakpå tidlig. 25-åringen ble brutt i sitt andre serve-game. Djokovic holdt stand på sine server og vant settet 6-4.

Berrettini unngikk tidlige brudd i det fjerde settet, men ikke å havne bakpå. Djokovic brøt to ganger – på 3-3 og da han avgjorde turneringen.

Djokovic har hatt en fenomenal sesong. Serberen vant både Australian og French Open tidligere i år, og går inn til US Open som favoritt.

Relatert