KLUBBYTTE: Joshua King er bekreftet klar for Premier League-klubben Watford.
KLUBBYTTE: Joshua King er bekreftet klar for Premier League-klubben Watford. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Watford har signert King

London-klubben har signert den norske landslagsspissen Joshua King. Landslagssjef Ståle Solbakken er fornøyd.

Nordmannen har signert en toårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år for den engelske klubben. Det bekrefter Premier League-klubben på sine hjemmesider.

King signerte for Everton i januar, hvor han under Carlo Ancelotti kun fikk 137 minutter spilletid fordelt på elleve kamper for Merseyside-klubben.

– King fikk det ikke til i Everton, men jeg er helt sikker på at han fortsatt har mange gode år foran seg i Premier League, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, men han ser utfordringer.

– Han er nødt til å spille langt flere minutter enn han gjorde sist sesong. Holder han seg skadefri, vil han få langt flere minutter og gode opplevelser i Watford enn det han gjorde i Everton. I og med at han var ute av kontrakt har han garantert fått seg en veldig god avtale, og jeg vil også tro dette er et klubbvalg Ståle Solbakken er godt fornøyd med. Han har Braut Haaland og Sørloth som sine førstevalg nå. Om King nærmer seg godt gammelt slag vil han igjen bli en viktig spiller for det norske landslaget.

Landslagssjef Ståle Solbakken gleder seg over avtalen i en melding til TV 2:

– Spilletid i topp fem-ligaene er det vi vil ha mer av. Det er Premier League. Spiller du jevnlig, får du alle de utfordringer som flytter deg som spiller, sier landslagssjefen.

Skal trene med Watford neste uke

Før Everton tilbragte angrepsspilleren over seks sesonger i Bournemouth.

29-åringen har totalt 172 kamper i Premier League og står med 48 scoringer i den engelske toppdivisjonen. For det norske landslaget står angrepsspilleren med 17 mål på 54 kamper.

King er ventet å gjennomføre den medisinske sjekken med London-klubben denne helgen før han starter oppkjøringen med sine nye lagkamerater neste uke.

29-åringen går gratis til Watford etter at kontrakten hans med de blåkledde fra Liverpool gikk ut i juni i år.

Watford rykket opp igjen til Premier League i år etter nedrykket til Championship forrige sesong.

Relatert