Chiellini: – I starten syntes vi Mancini var helt gal

Giorgio Chiellini røper at spillerne ikke hadde helt troen på Roberto Mancinis ambisjoner da treneren overtok Italia.

Det italienske landslaget var for tre år siden helt nede i kjelleren. Spillerne måtte se VM i Russland i 2018 i sofaen etter å ha mislyktes i kvalifiseringen.

Samme år overtok Roberto Mancini som ny hovedtrener for landslaget. På sitt første møte med spillerne uttalte han at målet var å vinne EM.

Se hvordan Italia tok seg til finalen øverst!

SUKSESSTRENER: Roberto Mancini.
SUKSESSTRENER: Roberto Mancini. Foto: Carl Recine

– Vi syntes han var gal

Giorgio Chiellini avslører at spillerne egentlig ikke hadde helt tro på at de var i stand til å realisere Mancinis skyhøye ambisjoner i starten.

– Det var en drøm som vi har utviklet gjennom tre år. Vår trener presset tanken inn i våre hoder, helt til den satt seg fast, sier Italias forsvarsveteran Giorgio Chiellini til RAI Sport, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

– Da han i starten ba oss om å tenke på å vinne EM, syntes vi han var helt gal. Men nå er vi veldig nære. Vi er kun centimetere fra troféet, konstaterer Italias landslagskaptein.

Den snart 37 åt gamle forsvarsbautaen innrømmer at han rett og slett bare nyter tilværelsen i EM.

– Det er like deilig å vinne når man er 37 år, som når man er 21 år. Kanskje nyter jeg det enda mer nå, hvor nå vet jeg mer om hvor hardt arbeid som kreves, konkluderer han.

Ikke overrasket over England

At det er England – som ikke har vært i en sluttspillfinale siden 1966 – som er motstander i søndagens finale, er ikke noe som overrasker den rutinerte stopperen.

BAUTA: Italias Giorgio Chiellini.
BAUTA: Italias Giorgio Chiellini. Foto: Laurence Griffiths

– De kom til semifinalene i VM i 2018, og det var dessuten forutsigbart med England i finalen. De har spilt seks av sine syv kamper på hjemmebane, poengteter Giorgio Chiellini.

Og slår fast:

– Jeg har hele tiden sett på England som en seriøs kandidat til å vinne EM. De har kvaliteten og fysikken. De er svært solid organisert. De spiller kanskje ikke den fineste fotballen, men de er vanskelige å slå, sier Chiellini før søndagens finale på Wembley som har kampstart klokken 21.00.

Giorgio Chiellini spilte forøvrig for Italias U21-landslag mot Englands U21-landslag i den første offisielle kampen på nye Wembley. Han pådro seg en hodeskade i kampen, men nektet å gå av. Nå, 14 år senere, er han den eneste av spillerne som deltok i den kampen som fremdeles spiller landslagsfotball.

Relatert