– Historien om Morata er historien fra denne semifinalen

Álvaro Morata holdt på å skaffe seg evig heltestatus i Spania, men da det gjaldt som mest ble han stående igjen som synder.

Gjenopplev straffesparkkonkurransen i videovinduet øverst!

Álvaro Morata har måtte tåle hard kritikk fra både journalister og det spanske folk under EM. Alt fra drapstrusler og hets på sosiale medier har spissen måtte tåle.

– Familien min ble truet og jeg fikk beskjeder som «håper barna dine dør», har spissen uttalt under mesterskapet.

Tirsdag ble han vraket da Spania-sjef Luis Enrique valgte å spille uten en ren spiss.

Men da Federico Chiesa sendte Italia i ledelsen etter 59 minutter ble Enrique tvunget til å gjøre endringer. Morata ble kastet inn for å skape trøbbel for lagkameratene hans i Juventus, Leonardo Bonucci og Georgio Chiellini.

Ti minutter før slutt var Moratas navn på alle spanjolers lepper da han på vakkert vist utlignet i kampen. Målet sørget for at Spania kom seg helt til straffesparkkonkurranse, men historien som kunne blitt så fin endte i tragedie.

Álvaro Morata sviktet fra straffemerket og Gianluigi Donnarumma reddet skuddet enkelt.

– Historien om Álvaro Morata er historien fra denne semifinalen. Han ble vraket, så kom han inn og scoret. Han holdt til tider lekestue med Bonucci og Chiellini, også er det han som går frem og svikter, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Morata ender EM med tre mål og to straffebom.

– Han er jo en hakkekylling, men det er ikke tvil om at han setter fart på ting når han kommer inn, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller etter kampen.

FRA HELT TIL SYNDER: Álvaro Morata fikk oppleve både de gode og vonde sidene ved fotballen mot Italia.
FRA HELT TIL SYNDER: Álvaro Morata fikk oppleve både de gode og vonde sidene ved fotballen mot Italia. Foto: Laurence Griffiths

– Håper barna dine dør

Kritikken mot spissen har haglet gjennom hele mesterskapet. I et intervju med den spanske avisen Cadena Cope åpnet han opp om hetsen.

– Min kone og barn kom til arenaen i drakter med «Morata» på ryggen og folk skrek til dem. Det er vanskelig. Jeg forstår at folk buer på meg for å bomme på sjanser, men det finnes en grense, sa Morata til den spanske avisen.

– Jeg gikk ni timer uten å få sove etter kampen mot Polen. Jeg ble hetset, familien min ble truet og jeg fikk beskjeder som «håper barna dine dør», sa Morata i intervjuet.

Italia var før kampen sett på som favoritten, men det var Spania som dominerte kampen. Italienerne klarte aldri å knekke koden for hvordan de skulle stoppe den spanske midtbanen.

– Man er nødt til å føle med Spania etter denne kampen. De var trolig det beste laget over 120 minutter, selv om kampen endte med like mange mål, var dommen til BBCs Jürgen Klinsmann etter kampen.

Relatert