KLEMMER: Her gir Bill Cosby skuespillerkollega Phylicia Rashad en klem.
KLEMMER: Her gir Bill Cosby skuespillerkollega Phylicia Rashad en klem. Foto: Jacquelyn Martin

Cosby forsvarer TV-kona etter hatstorm

Howard-dekan og skuespiller Phylicia Rashad (73) er i hardt vær etter at hun støttet Bill Cosby (83). Nå tar Cosby selv bladet fra munnen.

Phylicia Rashad, som spilte kona til Bill Cosby i «The Cosby Show», twitret onsdag at «en forferdelig feil har blitt utbedret».

Dette var ment som støtte til ham, i forbindelse med at en høyesterettsdomstol i Pennsylvania omgjorde Cosbys overgrepsdom.

STØTTER VENNEN: Phylicia Rashad måtte beklage etter at hun støttet Cosby.
STØTTER VENNEN: Phylicia Rashad måtte beklage etter at hun støttet Cosby. Foto: Elijah Nouvelage

Ville fjerne henne fra stillingen

Hun endte med å fjerne Twitter-meldingen, fordi flere mente at hun ikke viste hensyn til kvinnene som hevder de har blitt utsatt for overgrep.

Hun mottok mye hets og kritikk, og BBC skriver at enkelte mener hun ikke kan fortsette å jobbe som dekan ved Howard på grunn av Twitter-meldingen.

Hun endte med å poste en ny Twitter-melding, hvor hun skrev at hun støtter fullt ut de som har overlevd seksuelle overgrep og som deler sine historier.

Universitetet sendte også ut en beklagelse, hvor det blant annet stod at «dette ikke gjenspeiler Howard Universitys holdninger og politikk».

Rashad sendte også ut et brev til studenter ved skolen, hvor hun forklarte at hun er motstander av seksuell vold og at hun ikke finner en unnskyldning for slik oppførsel.

FAMILIE: Her er Cosby og Rashad sammen på skjermen i «The Cosby Show».
FAMILIE: Her er Cosby og Rashad sammen på skjermen i «The Cosby Show». Foto: Uncredited

Cosby støtter henne

BBC skriver at Cosby har kommet med en uttalelse hvor han forsvarer skuespillerkollegaen.

«Howard Universitet: Dere må støtte yttringsfriheten til Ms. Rashad. Skolen deres er kjent for jusutdannelsen, og det er meningen at dere skal lære bort dette hver dag».

Rundt 60 kvinner har stått fram og anklaget 83-åringen for overgrep, men nesten alle forholdene er foreldet og kan derfor ikke straffeforfølges.

Det er kun en kvinne, Andrea Constand, som fikk Cosby tiltalt. I 2018 ble han dømt for å ha dopet ned og misbrukt henne. Det er denne dommen som nå er omgjort, etter to år i fengsel.

Relatert