LYNNEDSLAG: Området rundt Hareid opplevde et voldsomt uvær søndag ettermiddag, og i løpet av få timer ble det registrert 144 lynnedslag i nærheten av Melshornet. Foto: PRIVAT
LYNNEDSLAG: Området rundt Hareid opplevde et voldsomt uvær søndag ettermiddag, og i løpet av få timer ble det registrert 144 lynnedslag i nærheten av Melshornet. Foto: PRIVAT

Søstrene Benedicte (18) og Victoria (12) omkom etter lynnedslag

HAREID/OSLO (TV2): Det var søstrene Benedicte Myrset (18) og Victoria Myrset (12) som omkom i et lynnedslag i Hareid søndag ettermiddag.

Møre og Romsdal politidistrikt gikk mandag ut med navnet på de to søstrene som omkom i et lynnedslag i Hareid søndag.

Det var Benedicte Myrset (18) og Victoria Myrset (12) fra Oslo som omkom.

Søstrene var på tur det populære turmålet Melshornet da ulykken skjedde.

Det var tre søstre i turfølget. Den tredje søsteren er innlagt på Haukeland universitetssykehus.

– Skadeomfanget hennes er uavklart, sier lensmann i Hareid, Hilde Aglen, til TV 2 like før klokken 17 mandag kveld.

Åpner skolen

Daglig leder i Ris Menighet, Yngvar Husebye, opplyser til TV 2 at jentene sognet til deres menighet.

– Vi åpner Ris kirke klokken 18. Der kan man komme og tenne lys og snakke med en prest, forteller Husebye.

Rektor på Ullern videregående, Torill Røeggen, bekrefter at den eldste søsteren gikk på skolen deres.

– Det er en fryktelig tragedie. Jeg ble satt ut da jeg fikk beskjeden.

Benedicte gikk i andre klasse og skulle begynne i tredje til høsten. Røeggen beskriver hun som en pliktoppfyllende jente som det bare var godt i.

Skolen jobber nå med å tilbakekalle personell fra ferie for å kunne opprette et sorgsenter.

– Vi prøver nå å få i stand et krisesenter der elevene som er lei seg kan møtes. Det er sikkert mange elever som er veldig lei seg for dette, sier Røeggen.

Overfor TV 2 bekrefter rektoren at Ullern videregående vil holde åpnet fra klokken 12 tirsdag, slik at elevene kan samles der og snakke om det som har skjedd.

– Mange berørte

Bente Strande er rektor ved Svendstuen skole, hvor alle de tre jentene har vært elever. Hun kjenner familien godt og den yngste av de tre søstrene hadde akkurat gått ut av 7. klasse ved skolen.

– Vi er i dyp sorg, sier Strande til Aftenposten.

I en kommentar til TV 2 sier rektoren at det er mange berørte i saken.

– Det er en tragisk hendelse med mange berørte og våre tanker går til nærmeste familie. En minnemarkering for tidligere klassevenner vil skje i august.

Rektoren ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer.

Berører mange

Ordfører i Oslo kommune, Marianne Borgen, forteller at kommunen nå gjør seg klare til å gi støtte og hjelp når familien kommer tilbake til Oslo.

– Når det er ungdommer så sterkt involvert som det er her berører det veldig mange. Vi skal forsikre oss om at bydelen har en kriseberedskap klar.

Borgen beskriver ulykken som en forferdelig og tragisk ulykke.

BERØRER: Sogneprest, Lars Hartig-Tangedal, beskriver hendelsen som noe som berører samtlige av oss på forskjellig vis. Foto: Ingrid Wollberg
BERØRER: Sogneprest, Lars Hartig-Tangedal, beskriver hendelsen som noe som berører samtlige av oss på forskjellig vis. Foto: Ingrid Wollberg

– Dette berører oss alle. Mine varmeste tanker går til nærmeste familie. Jeg tror alle i Norge føler med familien.

Meldte ifra

Politiet fikk melding om ulykken like etter klokken 17 søndag.

– Hun som meldte fra til oss, fryktet at de hun gikk på tur med, var omkommet. Da luftambulanse kom til stedet, fikk vi det bekreftet, sa operasjonsleder Borge Amdam i Møre og Romsdal politidistrikt på en pressekonferanse søndag kveld.

Området rundt Hareid opplevde et voldsomt uvær søndag ettermiddag, og i løpet av få timer ble det registrert 144 lynnedslag i nærheten av Melshornet.

Ulykken fant sted nær toppen av det populære turmålet Melshornet, som ruver 668 meter over havet.

– Rører ved den dypeste frykten

Hareid kirke er åpen for de som ønsker å tenne et lys og snakke med noen.

– Dette er en situasjon som berører samtlige av oss på forskjellig vis. Det rører ved den dypeste frykten vi har til å miste våre nære og det rører tryggheten som vi er vant til å ha, sier sogneprest, Lars Hartig-Tangedal.

TRAGISK: Ordfører i Hareid, Bernt Brandal, beskriver ulykken som dypt tragisk. Foto: Ingrid Wolberg
TRAGISK: Ordfører i Hareid, Bernt Brandal, beskriver ulykken som dypt tragisk. Foto: Ingrid Wolberg

Ordfører Bernt Brandal i Hareid kommune sier kommunen jobber tett med de pårørende, som vil få god oppfølging de nærmeste dagene.

– Det er dypt tragisk, og tankene våre går til de pårørende. Vi har satt et kriseteam i arbeid, de er satt i sving og jobber nå.

– Ikke slik livet skal være

I et innlegg på Facebook skriver byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, at hans tanker går til familie, venner og nabolag, som er rammet av tragedien.

– Når barn dør – med livet foran seg – har fortvilelsen ingen grenser. En familie har mistet barn – venner, klassekamerater og nærmiljø er hardt rammet. Det er få opplevelser som er så tunge som å miste et barn, for det er ikke slik livet skal være, skriver Johansen.

Relatert