Drømmemål og drama i sluttminuttene sørget for RBK-seier i storkampen

Vålerenga fikk straffe like før slutt som kunne gitt seier. Istedenfor ble det bom og Rosenborg-triumf.

Toppserien: Vålerenga - Rosenborg 1-2

De to beste lagene så langt denne sesongen i Toppserien møttes til storkamp på Intility Arena. Og det ble severdig for de 807 tilskuerne på tribunen.

Først var det Vålerenga tok ledelsen ved Ingibjörg Sigurdardottir på en heading i første omgang.

Se Sørums supermål i videovinduet over!

Så kom det virkelig en kanonkule. Rosenborgs Elin Sørum tok sats og banket inn et ellevilt langskudd fra rundt 20 meter.

– Det var ekstremt godt. Med alt publikum vi hadde med oss og at jeg da kom inn og scoret var helt fantastisk, sier Elin Sørum til TV 2.

– Jeg er sykt fornøyd med at den går inn. Jeg fikk beskjed om å skyte mer før kamp. Så når Vålerenga spillerne ikke går i press så skyter jeg. Det var sykt deilig at det ble mål. Men husker ikke helt hvordan den var, så gleder meg til å se reprisen, sier Sørum.

Straffebom og overtidsmål

Mot slutten av kampen fikk hjemmelaget mulighet til å avgjøre kampen fra straffemerket. Men Dejana Stefanovic bommet.

Så smalt det i andre enden. Sara Fornes dukket opp på overtid, og sørget for Rosenborg-seier mot slutten.

– Det var ekstremt godt. Med alt publikum vi hadde med oss og at jeg da kom inn og scoret var helt fantastisk!

– Det er litt som i fjor. Vi kommer tilbake på overtid. I fjor ble det 1-1 og i år klarer vi tre poeng. Det er fortjent etter vår andre omgang. Vi fikk energi av strafferedningen og så gikk vi rett og scoret, sier matchvinner Fornes.

Sønderknust Stefanovic

Etter kampslutt ville først ikke Dejana Stefanovic snakke med pressen. Hun var knust etter straffemissen som fort kan bli avgjørende på tabellen til slutt.

– Det er frustrerende, leit og jeg er skuffa over meg selv. Men hva kan jeg gjøre med det nå? sier en skuffet Dejana Stefanovic til TV 2.

Straffen var svak og keeper hadde få problemer med å redde den.

– Jeg så at keeperen hoppet litt rundt, så jeg tenkte at jeg bare kunne sette den i midten. Men da ble hun i midten og jeg bommet.

Selv om hun ble en slags syndebukk fikk hun trøstende ord fra lagvenninnene etter kampen.

– De følte med meg og tok vare på meg, det er jeg veldig glad for. Fordi jeg var veldig skuffet og lei meg. Og jeg er glad for at laget og treneren fortsatt har tro på meg som straffeskytter, sier Stefanovic.

– Vi gir oss aldri

– Du hadde en litt spesiell feiring, hva var det?

– Nei, vi sto i garderoben før kampen og hørte på litt trønderrock. Så da sa jeg at hvis jeg scorer så drar jeg opp shortsen og opp armene på drakta - så skulle vi ha en liten feiring sammen. Så da ble det en på gitar, en på trommer og en på triangel. Så det var stemning før kamp og så fikk man vist det litt da jeg scoret.

– Vi gir oss aldri, og vi sto løpet helt ut. Den følelsen jakter vi hele tiden, og den gleden er deilig å føle på, sier RBK-trener Steinar Lein etter kampen til NRK.

Dermed står Rosenborg med full pott etter sju kamper og stikker litt i fra i toppen av Toppserien.

Dramatisk slutt

Det var en jevn affære på Intility, men det var hjemmelaget som fikk hull på byllen. Ingibjörg Sigurdardottir forlenget en corner i mål med et hodestøt etter 31 minutter, og dermed var Vålernga i ledelsen.

Like før pause burde Rosenborg utlignet. Ina Vårhus headet enn ball i stolpen, og kunne knapt komt nærmere. Men det sto 1-0 til pause.

Så kom kampens store snakkis etter rundt timen spilt. Bortelagets Elin Sørum ladet skuddfoten fra rundt 20 meter, og fikk et vanvittig treff. Ballen gikk knallhardt i mål. Litt av en måte å score sesongens første mål på!

Dermed fortsetter den elleveile kampen om seriegullet i Toppserien. Sandviken slo Klepp tidligere søndag, og har 19 av 21 mulige. Rosenborg står med full pott, mens Vålerenga nå er nummer tre.

Relatert