REGJERENDE MESTRE: Både Vipers Kristiansand og Elverum møter tøff motstand når det er duket for håndballens Champions League til høsten.
REGJERENDE MESTRE: Både Vipers Kristiansand og Elverum møter tøff motstand når det er duket for håndballens Champions League til høsten. Foto: Nikola Krstic / BILDBYRÅN

Vipers med tøff trekning - Elverum opp mot «norske» Kiel

Både Elverum og Vipers Kristiansand møter tøff motstand i gruppespillet i årets Champions League.

Fredag ble det klart at Elverum møter Sander Sagosens Kiel i neste sesongs Champions League-gruppespill. De unngikk samtidig regjerende mester Barcelona.

Barcelona var også laget som slo ut Elverum. De hvitkledde ble regelrett feid av banen i de to oppgjørene mot Barcelona i åttedelsfinalen med 25–37 og 19–39.

Den spanske giganten er i gruppe B, så Elverum slipper å møte Barcelona før et eventuelt sluttspill. I samme gruppe finner vi andre store kanoner som Flensburg, Porto og Paris Saint-Germain.

Kiel, som på skuffende vis røk ut for Paris Saint-Germain i kvartfinalen, er i gruppen til Elverum. Det er også Aalborg, som tapte finalen for Barcelona. Totalt er det kun tre av de åtte lagene som var i kvartfinalen sist sesong som er i gruppen til Elverum.

Dette er Champions Leauge-gruppen til Elverum:

Szeged (Ungarn), Kiel (Tyskland), Vardar (Nord-Makedonia), Aalborg (Danmark), Brest (Hviterussland), Montpellier (Frankrike), Zagreb (Kroatia) og Elverum.

Tøff gruppe for Vipers

Fjorårets mesterligavinnere Vipers Kristiansand møter både CSKA Moskva og Györ i årets mesterligagruppespill. Også danske Odense er i gruppen til Vipers.

Vipers vant mesterligaen i fjor etter å ha slått Brest fra Frankrike med 34-28 i finalen. Györ ble nummer tre etter å ha slått CSKA Moskva i kampen om 3.-plassen. Metz røk ut i kvartfinalen, mens Krim og Odense røk i åttedelsfinalen. Alle disse lagene er altså i gruppen til Vipers.

Vipers slo ut Odense på vei til mesterligatriumfen sist sesong. De vant med tre mål sammenlagt etter 35-36-tap og 30-26-seier i åttedelsfinalen. I kvartfinalen slo de ut Rostov-Don, mens det i semifinalen ble 33-30 over CSKA Moskva.

De første kampene i mesterligagruppespillet vil bli spilt 11. og 12. september. Finalespillet, kalt Final four, vil bli avholdt i Budapest, som det ble sist sesong.

Semifinalene, finalen og bronsefinalen spilles lørdag 4. og søndag 5. juni 2022.

(©NTB)