OL KAN RYKE: Sha'Carri Richardson kan miste OL etter at hun testet positivt for cannabis, melder Reuters. Foto: Patrick Smith
OL KAN RYKE: Sha'Carri Richardson kan miste OL etter at hun testet positivt for cannabis, melder Reuters. Foto: Patrick Smith

Utestengt i én måned for å ha testet positivt for cannabis

Den amerikanske sprinteren Sha'Carri Richardson skal ha testet positivt for cannabis. Hun er nå utestengt i én måned fra konkurranser.

Sprinteren Sha'Carri Richardson har tatt både friidrettsbanen og internett med storm det siste året.

21-åringen har for alvor fått sitt gjennombrudd, og kvalifiserte seg til OL under det amerikanske uttaket for to uker siden. Da løp hun 100 meter på 10.86 sekunder.

Nå er hun utestengt den neste måneden, melder USADA.

Alle resultatene hennes etter 19. juni strykes, og hun ble fratatt alt av medaljer, poeng og priser.

Det betyr at hun likevel ikke er klar for OL, og hun må forsøke å kvalifisere seg på nytt for å komme med til lekene i Tokyo.

Nyhetsbyrået Reuters oppgir nemlig å ha snakket med flere kilder som bekrefter at Sha'Carri har avlagt en positiv cannabis-test.

Richardson selv la ut følgende kryptiske melding på Twitter torsdag:

21-åringen var regnet som en av favorittene på 100 meter under OL i Tokyo senere i sommer.

Cannabis står på antidopingbyrået Wadas forbudsliste, men gir langt kortere utestengelse enn annen doping dersom det bevises at stoffet ikke er tatt i forbindelse med utøvelse av idrett, skriver Reuters.

21 år gamle Richardson skulle ha løpt 200 meter under Diamond League-stevnet i Stockholm søndag, men er ikke oppført på arrangørens startliste.

(©NTB/TV 2)

Relatert