FORLOT WOLVERHAMPTON: Nuno Espírito Santo var ferdig i Wolves etter sesongslutt.
FORLOT WOLVERHAMPTON: Nuno Espírito Santo var ferdig i Wolves etter sesongslutt. Foto: Rui Vieira

Tottenham fant endelig sin Mourinho-erstatter

Nuno Espírito Santo (47) tar over roret i Tottenham. Det bekrefter klubben onsdag.

Tottenham har slitt stort med å finne en ny manager etter at de sparket José Mourinho i april. Men nå er endelig erstatteren på plass.

Tidligere Wolverhampton-manager Nuno Espírito Santo tar over Spurs-jobben, og har signert en toårskontrakt. Det bekrefter klubben på sine nettsider onsdag.

Nuno forlot Wolves etter sesongslutt etter å ha tilbrakt fire år i klubben, og har tidligere trent Porto, Valencia og Rio Ave.

– Når du har en stall med kvalitet og talent, så ønsker vi å gjøre fansen stolte. Det er en enorm glede og ære å være her. Vi har ingen dager å miste og må begynne jobben med en gang ettersom pre-season starter om bare noen få dager, sier portugiseren på klubbens nettsider.

Ansettelsen gjør dermed ende på det som fra utsiden har virket som en svært kaotisk managerjakt. Ifølge flere medier har Tottenham i tur og orden forsøkt å hente trenere som Julian Nagelsmann, Antonio Conte, Mauricio Pochettino og Paulo Fonseca.

Da det nylig kom rapporter om at klubben var i ferd med å gi jobben til Gennaro Gattuso, tok Spurs-fansen til sosiale medier for å vise sin misnøye med emneknaggen #notogattuso.

Det skal ha bidratt til at Tottenham og klubbformann Daniel Levy valgte ikke å gå for den tidligere Napoli-treneren.

Nevnte Levy har måttet tåle mye kritikk for måten han har agert på de siste månedene.

I et brev til fansen etter sesongslutt uttalte han at klubben nå måtte finne tilbake til røttene sine. Det innebar å spille offensiv, attraktiv fotball og bruke unge spillere.

Nå mener Levy at han har funnet manageren som kan levere dette for Tottenham.

– Vi må takke fansen for tålmodigheten de har vist gjennom denne prosessen. Jeg har allerede snakket om at vi må vende tilbake til vårt DNA og spille offensiv, underholdende fotball, og Fabio (Paratici - Tottenhams sportsdirektør) og jeg mener Nuno er mannen som kan ta denne talentfulle spillergruppen, omfavne våre unge spillere, og bygge noe spesielt.