BRANNSKADER: Ulykken skjedde da kunstneren skulle fyre av en kanon.
BRANNSKADER: Ulykken skjedde da kunstneren skulle fyre av en kanon.

Aune Sand i stygg brannulykke

GOD KVELD NORGE (TV 2): Aune Sand var på innspilling av TV 2-serien «Alex og Aune» da ulykken inntraff.

Den kjente kunstneren fikk brannskader i ansiktet under opptak, det melder VG.

Hendelsen skjedde under siste innspillingsdag av serien «Alex og Aune», som gjøres klar for sin andre sesong. Sammen med Alex Rosén, skulle Sand fyre av en kanon fra en båt.

Tok fyr

Det var en annen person som hadde ansvar for kanonen, mens Sand sto på andre siden av båten.

Sand forteller til VG at bagen med kruttet til kanonen lå åpen ved siden av ham, og kunstneren holdt i tennstikken. Kruttlageret skal så ha tatt fyr og førte til at Sand sto i flammer.

RADARPAR: Alex Rosén og Aune sand hadde stor suksess med første sesong av TV 2-serien Alex og Aune. Nå er de klare for en ny sesong.
RADARPAR: Alex Rosén og Aune sand hadde stor suksess med første sesong av TV 2-serien Alex og Aune. Nå er de klare for en ny sesong. Foto: Tor-Even Mathisen

– Jeg tenkte bare: «Aune, i denne situasjonen hvor du står og brenner, her skulle ikke du vært. Du har barn, du har ansvar for andre, hvorfor er du i denne situasjonen?», forteller han til VG.

Sand skal ha fått førstegradsforbrenning i ansiktet og andregradsforbrenning på nesen.

I god behold

Kunstneren ble raskt hentet av ambulanse og kom seg til legen.

– Det første de sjekker er inne i svelget, for hvis du får flammer eller røyk der, kan det lamme åndedrettsorganet så du ikke får puste. Heldigvis reagerte jeg med å holde munnen igjen, og jeg knep øynene igjen, forteller han videre.

Pressesjef i TV, Jan Petter Dahl, forteller til avisen at alle rutiner ble fulgt i etterkant av ulykken, men at lokket på kruttesken ikke var lukket slik det burde vært.

– Dette er selvsagt tatt på høyeste alvor av produksjonsselskapet Strix og vi fikk umiddelbart etter hendelsen en grundig rapport. Da ulykken først var skjedd ble alt fulgt opp på aller beste måte av alle involverte rundt produksjonen. Vi er veldig glade for at det ikke gikk verre med Aune, forteller Dahl.

Relatert