Refses i hjemlandet etter sjokkexit: – Det var rot fra Frankrike fra første stund

Den franske pressen er nådeløse etter EM-fiaskoen til Frankrike.

Forventningene var skyhøye til Frankrike, men den regjerende verdensmesteren røk ut for Sveits i åttedelsfinalen i EM på straffer.

Se sammendraget i videovinduet øverst i saken!

STORE ORD:
STORE ORD: "Utryddet" skriver den franske sportsavisen. Foto: Faksimile

De negative reaksjonene har ikke latt vente på seg i de franske mediene. Sportsavisen L'Équipe skriver «anéantis» på forsiden sin dagen derpå. Det kan tolkes som både utryddet, tilintetgjort, og jevnet med jorden.

Storavisen Le Monde bruker også store ord.

– Hvordan dette laget, turneringens storfavoritt, la seg snu som en pannekake på ti minutter etter å ha ledet med to mål? Uansett hvordan man vrir og vender på det, unnslipper svaret alle logiske resonnementer.

Mbappé beklager

Frankrikes kanskje største stjerne endte opp som syndebukk med sin straffebom. Han gikk ut senere på kvelden og beklaget på instagram.

– Jeg føler på en enorm tristhet etter dette tapet. Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke lyktes med straffen. Jeg ville hjelpe laget, men jeg feilet. Det kommer til å bli vanskelig å sove etter dette, men det er det som er risikoen i denne sporten som jeg elsker så mye, skriver Mbappe.

Landslagssjef Didier Deschamps prøvde å sette ord på skuffelsen i etterkant av kampen.

– Nå må vi bare godta dette. Det er mye tristhet, og mange ting vi kunne gjort bedre. Det gjør vondt, men vi må bare godta det, sa han til L'Équipe.

Posisjonen til Deschamps kommer til å bli diskutert i tiden fremover. Etter kampen fikk han spørsmål om hva som kommer til å skje.

– Det er ikke det som er spørsmålet nå. Vi har en solidaritet og et samhold i dette laget. Det er jeg som er ansvarlig når ting ikke går som de skal. Jeg står sammen med dem, og de står sammen med meg. Vi kommer til å trenge tid til å bearbeide dette, sa landslagssjefen til BeInsports.

Tidligere United-duo med ramsalt kritikk

ITVs Roy Keane har også rettet slakterkniven mot Frankrike.

– Franskmennene møtte opp med feil holdning. Jeg er glad de ble straffet for det. Du kan ha all kvalitet i verden du bare ønsker, men da må du møte opp, sa iren.

Kollega Gary Neville ble heller ikke imponert.

– Det var rot fra Frankrike fra første stund. De var selvtilfredse og systemet var helt feil. Spillerne hadde ikke peiling på hva de drev med, sa han til kanalen.

– De fleste får tyn

TV 2s ekspert Simen Stamsø-Møller mener Frankrike har seg selv å takke.

– For franskmennene er det en stor fiasko. De har skapt et selvbilde om at de er verdens beste. Nå får de aller fleste kjørt seg i hjemlandet.

Han sier det er enkeltspillere som får skylden for den tidlige exiten.

– Pogba og Benzema blir skånet, men ellers får de fleste andre tyn. De aller fleste i Frankrike går på enkeltspillere, og da spesielt Kylian Mbappé og stopperne, sier Stamsø-Møller.

– Hva skal man si om Mbappé, null scoringer i EM og syndebukk i går?

– Han så utrolig pigg ut i den første kampen mot Tyskland, men når han aldri fikk scoringen ble han seende desperat ut. Han prøvde for hardt og så preget ut. Det har vært en skuffelse å se ham.

Han tror Didier Deschamps dager kan være talte.

– Det er stor sannsynlighet for et bytte. Samtidig har han en høy standing i landet, og bare fordi han røk ut i straffekonk er det ikke automatikk i at han skal bli fjernet. Franskmennene krever ikke hans hode på et fat.

Relatert