Thorgan Hazard knuste Ronaldos finaledrøm

De regjerende EM-mesterne er ute, mens Belgia er klare for kvartfinaleoppgjør mot Italia.

Belgia - Portugal 1-0

Thorgan Hazards smarte skudd i første omgang var nok til å sende Cristiano Ronaldo og Portugal ut av EM. Dortmund-profilen skrudde inn 1-0 fra over 20 meters hold.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst!

– Det er en klink keepertabbe, mener TV 2-ekspert Jesper Mathisen om den avgjørende scoringen.

Portugal presset noe enormt i sluttminuttene, men Belgia-forsvaret og Thibaut Courtois klarte utrolig nok å holde buret rent. Men det kostet for belgierne. Både Eden Hazard og Kevin De Bruyne måtte ut med skader i løpet av den andre omgangen.

De Bruyne fikk en smell etter en hard takling, mens Eden Hazard holdt seg til baksiden av låret da han ba om å bytte på tampen av oppgjøret.

– Det er en god følelse. Det var ikke en enkel kamp. Første omgang var jevn, men i andre omgang spilte de veldig bra. De hadde ballen, men vi forsvarte oss sammen, sier matchvinneren.

Lillebror Hazard brukte også muligheten til å skryte av keeperen sin.

– Han viste i dag at han er den beste keeperen i verden. Vi trengte en god Thibaut for å komme oss videre.

I kvartfinalen venter Italia.

– Det var litt risikabelt

Courtois var stolt av sine lagkamerater etter den store seieren.

– De er et bra lag. Å slå dem er stort. Vi hadde kontroll i første omgang. I andre angrep de mye, men vi holdt buret rent, sier Belgia-keeperen.

I tillegg til å levere mange klasseredninger, viste den høyreiste keeperen frem en frekk detalj da han fintet bort Cristiano Ronaldo før han startet angrepet som ledet til målet.

– Jeg har ofte fått høre at jeg ikke kan bruke beina, så jeg måtte vise det i dag. Det var litt risikabelt, men det var bra. Istedenfor å sparke langt holdt vi ballen i laget, og det startet angrepet som endte i målet.

– Vi jobbet sammen helt til siste sekund. Begge lag var helt døde på slutten. I neste kamp mot Italia må vi gjøre det samme. Forhåpentligvis blir Eden og Kevin klare igjen til den kampen, sier Courtois.

Treg start - så våknet Belgia

Det var Portugal som var nærmest i starten. Diogo Jota og Cristiano Ronaldo hadde begge muligheter til å score kveldens første mål i Sevilla, men presisjonen var ikke god nok fra noen av dem.

Belgia skapte lite i løpet av den første omgangen, men på tampen kom de på en farlig kontring anført av Romelu Lukaku. Kraftspissen ble holdt av igjen av Palinha, men dommer Brych vinket spillet videre. Det var likevel et tegn på at belgierne hadde skumle planer.

Etter 41 minutter fikk publikum endelig noe å juble for. Thorgan Hazard fikk skyte upresset fra omlag 20 meter og ballen fikk en voldsom skru. Dermed klarte ikke Rui Patricio å hindre at ballen gikk i mål til 1-0.

– Vi må kunne forvente at keepere på dette nivået redder avslutninger som kommer midt i mål fra den distansen, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Ballen flakker naturligvis litt, men det er en klar keepertabbe.

Ny skade på De Bruyne

Like før pause ble Kevin De Bruyne taklet hardt bakfra av Palinha. City-stjernen så ut til å kunne fortsette, men kun tre minutter etter pause måtte han gi opp. Inn kom Dries Mertens.

MÅTTE UT: Kevin De Bruyne ble skadet igjen og måtte forlate banen tidlig i andre omgang.
MÅTTE UT: Kevin De Bruyne ble skadet igjen og måtte forlate banen tidlig i andre omgang. Foto: Jose Manuel Vidal

Etter 57 minutter fikk Jota en stor mulighet til å utligne. Liverpool-spilleren fikk skyte fra åtte meter, men ballen føk over tverrligger.

72 minutter var spilt da Cristiano Ronaldo fikk en ny god frisparkmulighet, men denne gang smalt forsøket rett i den belgiske muren.

Amper stemning og flust av Portugal-sjanser

Kort tid senere smalt det skikkelig. Pepe trøkket voldsomt til i en duell med Thorgan Hazard. Flust av spillere stormet til og det var svært amper steming, men det utartet seg ikke noe mer. Pepe ble belønnet med gult kort etter rugbytaklingen på Hazard.

I det kampen gikk inn i den avsluttende fasen ble det stadig flere frispark og mer oppstykket spill.

Portugal etablerte et bra press, og ni minutter før fulltid fikk portugiserne en stor sjanse etter et hjørnespark. Dias headet knallhardt mot mål, men Courtois sto godt plassert og fikk avverget. Og kun minuttet senere var det kun stolpen som hindret Raphaël Guerreiro i å utligne.

Heseblesende sluttminutter

Etter 86 minutter signaliserte Belgia-kaptein Eden Hazard at han måtte ut. Stjernen holdt seg til baksiden av låret da han forlot banen.

I det 88. minutt fikk Portugal nok en målsjanse. André Silva var først på en stuss fra Ronaldo, men modig keeperspill fra Courtois reddet forsøket.

På tampen av overtiden hadde Carrasco muligheten til å avgjøre, men slurvet voldsomt i kontringen. Da fikk Joao Felix en siste sjanse, men skuddet gikk til side for mål. Etter nesten 96 spilte minutter blåste dommer Brych av og Belgia kunne juble for kvartfinaleplass.

Relatert