Brann gikk på sesongens åttende tap: – Kanskje ikke mye å tape på å fjerne sjefen

Heller ikke mot Haugesund lyktes det for Brann. Etterpå er Brann-leiren mektig irriterte over annullert mål, mens Kåre Ingebrigtsen måtte svare for seg.

FK HAUGESUND - BRANN 1-0

– Det er knalltøft. Det er ikke så mye mer å si. En tøff situasjon, sier en svært nedtrykt Brann-spiss Aune Heggebø til TV 2.

Med kun fire poeng på sesongens første ni kamper hadde varsellampene for alvor blinket blodrødt for Brann. Det var før kampen.

Mot vestlandsrival FK Haugesund gikk det ikke stort bedre. Ibrahima Wadji ble den eneste målscoreren på Haugalandet.

Brann tapte sin åttende kamp for sesongen, og det på bare ti kamper.

Nå ser det meget stygt ut for bergenserne om ikke de skal rykke ned til Obos-ligaen.

– Det kan ikke bli verre enn fire poeng på ti kamper. Hvis ambisjonen er å spille i Eliteserien i neste sesong, har de kanskje ikke så mye å tape på å fjerne sjefen for å se om du kan få ny energi, sier Jesper Mathisen.

– Det er skremmende. Du ser det laget Brann har òg. Det er et bevis på en klubb i total ubalanse, mener TV 2s fotballekspert.

UNDER HARDT PRESS: Brann-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Jan Kåre Ness
UNDER HARDT PRESS: Brann-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Jan Kåre Ness

Ekspertene i FotballXtra antydet at selv et 2. divisjonslag kunne klart å karre med seg fire poeng på ti forsøk i Eliteserien, og pekte på at man får noen bomber i cupen i ny og ne.

Erik Huseklepp mener at Brann-styret nå har en vurdering å ta angående Kåre Ingebrigtsen.

– Normalt sett tenker man at treneren må gå, men man vet ikke om det er akkurat der skoen trykker, for det har skjedd så mye feil over tid. Det er en vanvittig vanskelig situasjon, påpeker han.

Kåre Ingebrigtsen medgir at det er en tung situasjon.

– Det er fryktelig tungt, ikke minst når vi står med null poeng etter en veldig ålreit bortekamp, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Han ble grillet av bergenspressen om sin egen stilling i klubben.

– Tror du at du er den som får lov til å trene dem frem til suksess?

– Definitivt. Som fotballtrener vet du aldri, du trener bare til du får beskjed om at du ikke skal gjøre det. Det har jeg nå gjort andre plasser òg. Hvis Brann finner noen som de tror kommer til å klare å kjøre en revolusjon på en uke, så «jaggu hent ham, liksom», svarte han til bergenspressen.

Branns styreleder, Birger Grevstad jr., sa torsdag kveld til Bergens Tidende at han måtte la inntrykkene synke inn før han uttalte seg om trenerspørsmålet.

Annullert mål

Før kampen hadde flere supportere møtt opp før kampen da Brann-spillerne ankom Haugesund Sparebank Arena – selv om supporterne selv ikke kom inn på kamp.

Det hjalp bare sånn passe for Brann, som for anledningen var ikledd svarte drakter med glitrende logoer på.

Midtveis i 1. omgang følte Brann seg snytt for scoring. Benjamin Tiedemann Hansen kolliderte med keeper Egil Selvik, og sendte ballen i eget mål. Men i forkant ble dansken dyttet av Aune Heggebø, og scoringen ble annullert.

Kåre Ingebrigtsen var tydelig frustrert, men Erik Huseklepp i FotballXtra mener dommeren gjorde rett.

– Aune Heggebø er litt for tøff i ryggen på Tiedemann Hansen. Det er greit at det blir frispark, medga Erik Huseklepp.

Brann-leiren freser

Tiedemann Hansen sier at han fikk en dytt i ryggen og at det var «klink frispark». Heggebø er sterkt uenig.

– Kroppskontakt er det jo i boksen. Hadde det vært meg som kom først der, hadde det aldri blitt blåst straffe på det der. Det at de blåser frispark på noe piss som det der ....

– Greit at jeg er litt borti, men jeg synes ikke det skal være frispark, sier unggutten til TV 2 etter kampen.

Brann-sjefen er heller ikke særlig fornøyd.

– Det er et elendig nivå av en dommer. Når de flirer på tribunen, skjønner du at du har bommet. Men han skjønte ikke det heller, freser Ingebrigtsen overfor bergenspressen.

Mer skjedde det ikke i 1. omgang i Haugesund.

Wadji gjorde vondt verre

Etter pause tok FKH over kampen. Det tok tid, men i det 74. minutt scoret hjemmelaget. Ibrahima Wadji fikk akkurat lirket ballen forbi Eirik Holmen Johansen og i mål.

– En flott prestasjon fra Wadji, men absolutt ikke det Brann og Kåre Ingebrigtsen trengte nå. Det har vært systematisk med Brann. De har sluppet inn en hau av rare mål denne sesongen, og dette føyer seg inn i rekken, var dommen til Erik Huseklepp.

Stoppervikar Kristoffer Barmen fikk også litt tyn av den tidligere Brann-spilleren.

– Han har klart seg greit i denne kampen helt til denne situasjonen. Man kan tenke da om det er godt nok. Når han har spillet foran seg, kan han gå i dueller med sin luftstyrke. Men med en gang han må snu seg og dekke bakrom, har han utfordringer. Det er det ingen tvil om, sa Huseklepp.

SOLID OPPMØTE: Selv om de ikke kunne komme inn på Haugesund Sparebank Arena, hadde flere Brann-supportere tatt turen til Haugesund likevel. Foto: Jan Kåre Ness
SOLID OPPMØTE: Selv om de ikke kunne komme inn på Haugesund Sparebank Arena, hadde flere Brann-supportere tatt turen til Haugesund likevel. Foto: Jan Kåre Ness

Relatert