SKADET: Den svenske stavhopperen Michaela Meijer var en av tre som ble skadet etter en alvorlig bilulykke tirsdag kveld.
SKADET: Den svenske stavhopperen Michaela Meijer var en av tre som ble skadet etter en alvorlig bilulykke tirsdag kveld. Foto: Laurent Gillieron

Tre svenske friidrettsprofiler involvert i alvorlig trafikkulykke

Michaela Meijer, Yannick Tregaro og Gustaf Hultgren ble alle skadet da minibussen de satt i kolliderte med en lastebil tirsdag kveld.

De svenske friidrettsprofilene var på vei hjem fra en konkurranse i byen Karlstad da ulykken skjedde.

Den voldsomme kollisjonen førte til at minibussen som de tre satt i, veltet. Alle tre ble fraktet til sykehus med ambulanse etter ulykken.

Det var stavhopp-treneren Gustaf Hultgren som ble hardest skadet. Trener Yannick Tregaro og stavhopper Michaela Meijer slapp fra ulykken med lettere skader.

- Yannick og Michaela har fått lov til å forlate sykehuset. De er begge forslått, men har det etter forholdene greit. Gustaf blir operert i dag, situasjonen er stabil, men rehabiliteringen vil ta tid, sier den svenske landslagskapteinen Karin Torneklint til Sportbladet.

Uklart hva som har skjedd

Det var på vei hjem fra Karlstad Grand Prix at minibussen og lastebilen kolliderte på E18 mellom Säffle og Årjäng.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent.

- Det er litt uklart hva som har skjedd, men de har blitt truffet og minibussen har veltet, sier Torneklint til Sportbladet.

Politiet utelukker ikke kriminalitet

Stavhopperen Michaela Meijer er et av svenskenes OL-håp i Tokyo om en måned. Hvordan ulykken påvirker hennes deltakelse, er foreløpig ikke klart.

- Det er vanskelig å si noe om hvor fort hun vil komme seg. Vi kan ikke vite nå om det blir OL eller om det ikke blir OL. Hun er ganske forslått, så det viktigste er at hun blir frisk, sier landslagskapteinen.

Politiet er i gang med etterforskning av ulykken. De utelukker ikke at det kan ha skjedd noe kriminelt.

- Vi etterforsker omstendighetene. Vi vil blant annet avhøre de involverte, sier Hans Elvingson, etterforsker ved Arvika-politiet til Sportbladet.

Relatert