– Jeg tror jeg mangler et gen som gjør meg ordentlig redd

Da Mildrid Sandvik (68) ble bekymret av å se sønnen kaste seg utenfor elvebreddene tok hun like godt et kurs. Det gjorde at hun selv ble bitt av basillen.

Hvis du noen gang har tatt turen til Voss og Ekremsportveko, er det sannsynlig at du har sett Mildrid seile nedover vassdragene i den røde kajakken sin.

– Jeg har mistet både både båt og diverse andre ting, men det går jo stort sett bra. Tror rett og slett jeg er for dum til å bli redd, svarer den blide padle-entusiasten på spørsmål om hun ikke blir redd av å kaste seg utenfor elvebreddene.

Alder er bare et tall

68-åringen innrømmer at det ikke er mange damer på hennes egen alder som hun deler hobbyen med. Når den tidligere anestesisykepleieren spenner kajakken fast på taket av bilen for å møte likesinnede ved elva, er de som oftest mye yngre.

– Uansett hvor gammel eller ung du er på utsiden, så legger man seg jo på sitt eget nivå. Alle kan få det til om de virkelig vil, forklarer Sandvik og kikker utover elva som bruser nedover langs fjellsiden.

– Tror du flere, uavhengig av alder, hadde hatt godt av å pushe litt grenser?
– Ja, svarer hun kontant og ler.

LYKKE: 68-åringen beskriver det som ren lykke å ha elvepadling som hobby.
LYKKE: 68-åringen beskriver det som ren lykke å ha elvepadling som hobby. Foto: Robert Reinlund / TV 2

Inspirert av sønnen

Da sønnen Dag Sandvik ønsket å starte med ekstremsport var han ikke gammel nok til å kjøre selv, så Mildrid måtte frakte han og kompisene på både konkurranser og trening.

– Da stod jeg der på sidelinjen og ble nervøs, så var det en som sa at jeg burde ta et kurs i elvepadling selv. Det gjorde jeg, og nå er jeg ikke like bekymret lengre, fortsetter hun og smiler.

Selv er sønnen Dag kvalifisert til VM i elvepadling som går av stabelen på hjemmebane på Voss. Han setter pris på å ha nær familien som virkelig forstår idretten han driver med.

– Ho kan padle! Det er utrolig kjekt å ha noen i familien som holder på med det, og vi er ute i elva sammen 10-15 ganger i løpet av en sesong, forteller sønnen som kaster seg utenfor stupbratte fossefall i de mest ekstreme løypene når han konkurrerer.

Med naturen og elva som felles lidenskap, har mor og sønn fått et enda tettere bånd.

–Jeg opplever det litt som å gå en skitur. Når man har gjort det så mye og kan det, så er vi bare ute og tenker ikke så mye over det. Det er fint å gjøre noe man synes er kjekt sammen med familie, det er helt topp, avslutter den VM-klare padleren.

TOMMEL OPP: Det ble en god dag på vannet for både mor og sønn.
TOMMEL OPP: Det ble en god dag på vannet for både mor og sønn. Foto: Robert Reinlund / TV 2
NATURKREFTER: Sammen med sønnen øver Mildrid ofte på teknikk og jobber hele tiden for å bli en enda bedre elvepadler.
NATURKREFTER: Sammen med sønnen øver Mildrid ofte på teknikk og jobber hele tiden for å bli en enda bedre elvepadler. Foto: Robert Reinlund / TV 2
HIGH FIVE: Duoen drar ofte på turer sammen og finner mye glede i å dele samme lidenskap.
HIGH FIVE: Duoen drar ofte på turer sammen og finner mye glede i å dele samme lidenskap. Foto: Robert Reinlund / TV 2

Relatert