VIDERE: Ruud gjorde kort prosess med Tennys Sandgren på gress i Mallorca Championships. Her i aksjon under årets Roland-Garros.
VIDERE: Ruud gjorde kort prosess med Tennys Sandgren på gress i Mallorca Championships. Her i aksjon under årets Roland-Garros. Foto: Benoit Tessier

Ruud enkelt videre – møter verdenstoeren

22-åringen fra Snarøya møter verdenstoer Daniil Medvedev etter seier i andre runde av Mallorca Championships.

Casper Ruud hadde få problemer med å slå Tennys Sandgren (29) under Mallorca Championships tirsdag.

Nordmannen vant første sett 6-3. før han han fulgte opp med 6-4 i det andre og avgjørende settet.

Nordmannen er dermed videre til tredje runde i ATP250-turneringen. Der møter 22-åringen verdenstoer Daniil Medvedev, som også slo sin motstander, franske Corentin Moutet, i to strake sett på tirsdag.

– Det er mange gode spillere her og tøffe trekninger. Man har fem spillere som er rangert som topp 15, så det er en tøff turnering, sa Ruud i intervjuet på banen etter kampslutt.

Ruud klatret denne uken til en 14. plass på verdensrankingen. Motstanderen, Sandgren, var rangert som 68 i verden og en motstander nordmannen har møtt én gang tidligere. Da vant han også.

Medvedev er på sin side imponert over Ruuds utvikling den siste tiden. Russeren forventer en tøff kamp mot nordmannen i kvartfinalen.

– Casper er en herlig spiller. Han har klatret mye på rankingen i år, så jeg må spille bra. Forhåpentligvis kan jeg få en fordel på gress siden det ikke er hans favorittunderlag, men han spiller bra og jeg må være på mitt beste, sa Medvedev under intervjuet etter sin kamp.

Tirsdagens seier var kun hans andre på gressunderlag - den første kom så sent som i gårsdagens kamp mot franske Gilles Simon.

– Jeg har fortsatt mange seire på gress å gå på før jeg føler meg like komfortabel som på grus. Jeg har ikke hatt så mye suksess på gress tidligere, men det er fint å få to gode seire her. Jeg blir mer og mer komfortabel for hver dag, lød det fra nordmannen.

– Alt har en påvirkning på spillet, så man må tenke på en annen måte på gress enn på grus. Man må ha en annen mentalitet og jeg gjør det bedre i år enn jeg har gjort tidligere.

Ruuds kvartfinale mot Medvedev spilles torsdag klokken 11.00. Turneringen avsluttes 26. juni.

Relatert