Kasper Hjulmand kunne kytte nevene og juble for en stor triumf mot Russland. Armbåndet hadde en spesiell betydning. Foto: Hannah Mckay
Kasper Hjulmand kunne kytte nevene og juble for en stor triumf mot Russland. Armbåndet hadde en spesiell betydning. Foto: Hannah Mckay

Trenerens skjulte Eriksen-hyllest: – Det er første gang jeg har et smykke på

Armbåndet til Danmark-treneren betydde noe helt spesielt.

Det danske landslaget er blitt manges kjæledegger i årets EM. Laget fikk en grusom start på mesterskapet da Christian Eriksen kollapset med hjertestans i den første kampen, men nå har de røde og hvite likevel tatt seg videre til sluttspillet.

Under mandagens råsterke 4-1-seier mot Russland valgte trener Kasper Hjulmand å hylle Eriksen på sin egen måte.

– Jeg er super stolt på guttenes vegne, og det hadde vært ufortjent om vi ikke hadde fått noe ut av dette EM. Som jeg sa, jeg har aldri gått med smykker i hele mitt liv. Det er første gang jeg har et smykke på. Det er en liten fotball på det, sa Hjulmand og pekte ned på armbåndet.

– Det er Christian som er her, så vi vil ta ham med oss.

– Jeg hadde ham med meg hele veien. Jeg tenker mye på ham. Som jeg alltid har sagt, så er han vårt hjerte og vår rytme. Vi klinket til for hans skyld i dag. Han er en stor inspirasjon for oss alle.

Spillertroppen var også i kontakt med Eriksen kort tid etter den store triumfen i Parken.

– Christian skrev til oss med det samme. Det er fantastisk at han støtter oss og er der for oss, fortalte Jens Stryger Larsen.

I åttedelsfinalen venter Wales. Den kampen spilles på lørdag i Amsterdam.

Relatert