KREFT: Skuespiller James Michael Tyler, som spilte lederen for kafeen Central Perk i «Friends», snakker ut om kreftdiagnosen i nytt intervju. Her avbildet i 2014. Foto: Timothy A. Clary / AFP / NTB
KREFT: Skuespiller James Michael Tyler, som spilte lederen for kafeen Central Perk i «Friends», snakker ut om kreftdiagnosen i nytt intervju. Her avbildet i 2014. Foto: Timothy A. Clary / AFP / NTB

«Friends»-stjernen avslører kreftdiagnose

James Michael Tyler (59) forteller åpenhjertig om den alvorlige sykdommen.

«Friends»-skuespilleren James Michael Tyler, som spilte kafemedarbeideren Gunther i 93 episoder av den populære TV-serien, har vært rammet av prostatakreft i nærmere tre år.

Lever med kreft

Til Today Show åpner han seg om den alvorlige kreftdiagnosen.

– Jeg ble diagnostisert med alvorlig prostatakreft som hadde spredt seg til skjelettet, forteller Tyler i intervjuet med NBC-programlederen og journalisten Craig Melvin (42).

Videre forklarer den tidligere «Friends»-stjernen at kreften befinner seg på stadium 4 – hvor sykdommen har spredt seg til andre organer.

Kreften ble oppdaget under en årlig undersøkelse i september 2018. Det ble påvist at Tyler var arvelig disponert for sykdommen.

59-åringen begynte straks med hormonbehandling, som ifølge han «fungerte fantastisk i ett år». Til tross for dette spredte kreften seg til skjelettet og ryggen, noe som førte til at han ble lam i underkroppen.

I skrivende stund gjennomgår skuespilleren en tøff cellegiftbehandling.

Tyler oppfordrer folk til å undersøke seg, og håper at han kan redde noen liv ved å gå ut med sykdommen.

– Det er min eneste grunn til å stå frem på denne måten. Det å la folk få vite.

«Friends»-gjenforening

Nylig rullet en etterlengtet spesialepisode av «Friends» med hovedskuespillerne over TV-skjermen. Tyler skulle i utgangspunktet være til stede på scenen, men sykdommen satte en stopper for det.

– Jeg ville være en del av det. Det var bittersøtt. Jeg ble veldig glad for å bli inkludert. Det var min avgjørelse om å ikke være der fysisk, og i stedet være på Zoom, fordi jeg ville ikke lage dårlig stemning. Jeg ville ikke si: «Å, forresten, Gunther har kreft».

Relatert