SKADET: Ousmane Dembele fra oppgjøret mot Ungarn.
SKADET: Ousmane Dembele fra oppgjøret mot Ungarn. Foto: Tibor Illyes

Fransk stjerne mister resten av EM

Ousmane Dembélé må reise hjem fra mesterskapet.

Angriperen pådro seg en hamstringskade i uavgjortkampen mot Ungarn. Nå bekrefter Det franske fotballforbundet at Barcelona-spilleren ikke kommer til å spille flere kamper i EM. Dembélé vil være skadet i flere uker og har allerede forlatt troppen.

– Det er utvilsomt en svekkelse for den franske troppen. Han er en som har kommet innpå og laget trøbbel med sin uforutsigbarhet. Det holder ikke å ha kun elleve som bidrar for å vinne mesterskap.

– Finalene i VM 2014 og EM 2016 ble avgjort av innbyttere. Selv kunne Frankrike takke byttene i 2. omgang for at de snudde EM-finalen i 2000, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Dembélé ble byttet inn etter 57 minutter i Ungarn-kampen, men måtte ut igjen i det 87. minutt. Den hurtige spilleren kom også inn som innbytter i kampen mot Tyskland.

24-åringen står med 27 landskamper og fire scoringer for Frankrike.

Det franske laget ligger på førsteplass i sin gruppe før den avsluttende kampen mot Portugal. Det TV 2-sendte storoppgjøret spilles onsdag kl. 21.

Franskmennene har fire poeng, mens Portugal og Tyskland begge står med tre poeng. Ungarn ligger sist med sitt ene poeng. Det betyr at samtlige lag har noe å spille for i den siste kampen.

Relatert