HARDE DUELLER: Jack Grealish og Stephen O'Donnell var i mange dueller under 0-0-kampen på Wembley.
HARDE DUELLER: Jack Grealish og Stephen O'Donnell var i mange dueller under 0-0-kampen på Wembley. Foto: Carl Recine

Skottland-spillerens frekke beskjed til Grealish: – Jeg elsker leggene dine

Stephen O'Donnell (29) tok uvanlige midler i bruk for å stoppe den engelske stjernen.

For mange forsvarsspillere går det nok kaldt nedover ryggen når man ser at Jack Grealish skal komme inn for motstanderlaget. Spesielt når man allerede har jobbet knallhardt i 63 minutter. Men takket være et uvanlig tips fra lagkameraten, klarte den skotske høyrebacken å stoppe stjernen.

– Heldigvis hadde John McGinn (lagkamerat av Grealish i Aston Villa, jou. anm.) gitt meg noen tips. Han fortalte meg at jeg burde hviske ting i øret hans. Jeg måtte ikke være kritisk, men heller gi komplimenter, sier Skottland-spilleren.

Det var et råd O'Donnell tok i bruk for alt det var verdt.

– Så i det øyeblikket han ble byttet inn fortalte jeg ham hvor bra han så ut, at jeg elsket leggene hans og spurte hvordan han fikk håret til å se sånn ut.

TØFFE TAK: Stephen O'Donnell er en av mange som lar seg imponere av leggene til Jack Grealish.
TØFFE TAK: Stephen O'Donnell er en av mange som lar seg imponere av leggene til Jack Grealish. Foto: Matt Dunham

– Jeg ble fortalt at hvis man sparker eller tar ham hardt, så vil han bare komme sterkt tilbake.

Perfekt respons etter kritikken

Den 29-årige backen var en av Skottlands aller beste i det målløse oppgjøret på Wembley. Dermed slo han kraftig tilbake etter at han fikk mye kritikk for spillet sitt i åpningskampen mot Tsjekkia.

Etter den overbevisende opptredenen mot England, der han også var nær ved å bli matchvinner med en flott volley, fortalte O'Donnell om hvordan kritikken etter åpningskampen påvirket ham.

– Jeg syns det er frustrerende at man i dagens samfunn ser alt. Det er vanskelig å stenge det ute, sa skotten etter kampen.

– Det er tøft. Man skulle tro at det som 29-åring skulle være enkelt, men dette er nytt for oss alle. Jeg er bare glad jeg klarte å betale tilbake, spesielt til manageren etter tilliten han viste meg.

Det åpenhjertige intervjuet gjorde at fotballspilleren fikk skryt fra Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon.

– Dette Skottland-laget har så mange rollemodeller som vil inspirere den neste generasjonen både på og utenfor banen - og Stephen O'Donnell er en av dem. Dette er så velartikulert om å takle press, viktigheten av å tro på seg selv og støtten fra folkene rundt, skriver hun på Twitter.

Uvanlig hobby

Forsvareren, som til daglig spiller for Motherwell i hjemlig liga, har en hobby som er litt utenom det vanlige for den gjengse fotballspiller.

– Jeg elsker å bake. Hvis kokken slipper meg inn på kjøkkenet på hotellet, så kanskje jeg kan bidra litt, har han tidligere fortalt til BBC.

Så kanskje har lagkameratene en overraskelse i vente om det skulle bli avansement fra gruppespillet.

Skottland har fortsatt håp om å ta seg videre, men må vinne tirsdagens oppgjør mot Kroatia. Den kampen spilles i Glasgow. Der må vertene klare seg uten stjerneskuddet Billy Gilmour etter at Chelsea-talentet har testet positivt for korona.

Relatert