STYGG KRASJ: Velten under NM i Kristiansand kan få konsekvenser for Sven Erik Bystrøm. Foto: Wordupprojects.
STYGG KRASJ: Velten under NM i Kristiansand kan få konsekvenser for Sven Erik Bystrøm. Foto: Wordupprojects.

Fikk seks brudd i ryggen – OL kan ryke

Sven Erik Bystrøm måtte overnatte på intensiven på Sørlandet sykehus etter at det ble avdekket seks brudd i ryggen.

– Dette var kjipe greier, melder fjorårets norgesmester til TV 2 fra sykesengen.

UAE Team Emirates-rytteren veltet på den våte og sleipe asfalten under NM i Kristiansand søndag, sklei ut av veien og traff en stolpe med stor kraft.

Da han ble undersøkt i legeteltet ved målområdet, var han svimmel og i store smerter. Han ble derfor sendt til sykehus i ambulanse.

Seks brudd i ryggen

Der fikk han i løpet av kvelden nedslående nyheter etter å ha vært gjennom røntgenundersøkelser.

TIL SYKEHUS: Svein Erik Bystrøm måtte fraktes bort i ambulanse etter den stygge velten. Foto: TV 2
TIL SYKEHUS: Svein Erik Bystrøm måtte fraktes bort i ambulanse etter den stygge velten. Foto: TV 2

– Jeg har fått brudd på seks tverrtagger i i ryggen. Det er ikke akkurat optimalt. Bruddene gror imidlertid av seg selv, og legene sier at det vil ta 5-6 uker å bli frisk, sier den tapre 29-åringen.

Det vil i så fall bety at OL ryker for Bystrøm. Han ble tirsdag tatt ut i troppen til fellesstarten i Tokyo sammen med Tobias Foss, Markus Hoelgaard og Andreas Leknessund.

– Det er litt for tidlig å si noe om OL ennå. Det er godt mulig jeg kommer tilbake raskere enn det legene her sier. Vi får ta en ny status i morgen og senere i uken, varsler han.

Dobbel dose uflaks

Dette kom meget ubeleilig for UAE Team Emirates-rytteren, som har hatt en strålende sesong. Det har blant annet gjort at rytteren, som er på utgående kontrakt, er ønsket av Team Ineos.

– Det var heldigvis på siden av ryggen og ikke midt i. Ryggskader er noe dritt, men vi får håpe det blir kjapt bedre, sier han – som delte skjebne med Alexander Kristoff under NM.

Også lagkameraten veltet og måtte dra hjem med skade.

PS! Tverrtagg er, ifølge Store norske leksikon, en utstikkende bentagg på hver side av en ryggvirvel, som danner feste for deler av ryggens muskler og ligamenter.

Relatert