UBEHAGELIG: Lene Alexandra forteller hva som skjedde da hun ble overfalt på åpen gate.
UBEHAGELIG: Lene Alexandra forteller hva som skjedde da hun ble overfalt på åpen gate. Foto: Vegard Wivestad Grtt / NTB

Åpner opp om overfall ved eget hjem: – Gråt av redsel

GOD KVELD NORGE (TV 2): Lene Alexandra Øien (39) forteller om den skremmende hendelsen.

Overfallet skjedde fredag ettermiddag, ifølge Øien.

TV-personligheten gikk nedover sitt eget nabolag i Bogstadveien i Oslo da hendelsen inntraff.

– Blikket mitt ble tilfeldig møtt av en mann. Han så aggressiv og vill ut i blikket. Han virket høy på noe og sa «du ser stygt på meg», sier Øien og forteller at mannen skal ha brukt mange stygge ord mot 39-åringen.

Gjemte seg

Øien forteller at hun har en del erfaring med temperamentsfulle menn og at hennes første tanke var å komme seg unna situasjonen.

– Hadde jeg sagt noe feil, er jeg redd jeg kunne blitt slått ned. Jeg fryktet for eget liv og gikk derfor raskt inn på 7-Eleven, løp bak kassen hvor det sto tre menn.

Så skal situasjonen ha eskalert.

– Det smalt. Det viste seg at han forsøkte kaste en Monster-drikk etter meg. Tenk om jeg hadde fått den i bakhodet! Jeg gjemte meg bak mennene bak kassen. De beskyttet meg, mens jeg gråt av redsel og ble beroliget av et tilfeldig par der inne, forteller hun.

Øien forteller videre at mannen ble jaget ut av butikken.

– Jeg ble hentet av en kompis og var opprørt, så jeg klarte ikke tenke helt klart, forteller hun.

– Nok er nok!

Sangeren delte den skremmende hendelsen med sine følgere på Instagram og mottok flere henvendelser fra personer som har opplevd å bli overfalt på åpen gate.

Nå ønsker hun å anmelde saken.

– Mandag anmelder jeg og håper det ikke er for sent. Jeg har vært igjennom altfor mange lignende og verre hendelser i mitt liv hvor jeg burde ha anmeldt. Nok er nok!, forteller hun.

Øien mener man ikke skal gå rundt og være bekymret for at slikt skjer i nærheten av eget hjem.

– Vi bør anmelde, og vi bør skape mer åpenhet om psykisk helse i samfunnet slik at flere blir oppmerksom på denne type utfordringer. Da kan vi også lære å handle på en mest mulig forsvarlig måte når slike ting skjer, forteller hun og legger til:

– Ved å anmelde så vil vedkommende forhåpentligvis komme inn i et system som ivaretar hans psykiske helsetilstand som man kanskje ikke alltid er klar over selv.

Relatert