NORGESMESTER: Sven Erik Bystrøm vant fellestarten under NM i 2020 og har tatt store steg i første halvdel av inneværende sesong. Nå ønskes han av verdens største sykkellag.
NORGESMESTER: Sven Erik Bystrøm vant fellestarten under NM i 2020 og har tatt store steg i første halvdel av inneværende sesong. Nå ønskes han av verdens største sykkellag. Foto: Geir Olsen

Jobber for å hente Bystrøm til INEOS

Gabriel Rasch gjør det han kan for at Sven Erik Bystrøm skal bli en del av verdens største sykkellag neste år.

Bystrøm er en av flere profilerte nordmenn som er på utgående kontrakt.

29-åringen fra Haugesund var forrige uke åpen på at han er i dialog med Uno-X om en potensiell overgang, men sa også at «det er en del interesse» der ute.

Et av de lagene er ingen ringere enn Team INEOS.

Det bekrefter sportsdirektør Gabriel Rasch.

– Jeg håper han sykler for oss neste år. Jeg har i alle fall lagt inn så mange gode ord jeg kan. Han er en rytter som kan alt. Han kan kjøre klassikerne, Ardennene, han kan klatre litt, han kan sidevind... Jeg tror han er en god «road captain». De typene er ofte litt undervurderte, men man trenger sånne typer, sier Rasch til TV 2.

– Hvor konkret er dialogen?

– Jeg vet at de er i dialog. Det er det jeg vet.

Bestemmer seg i løpet av juni

Bystrøm bekrefter kontakten med storlaget, men har ennå til gode å bestemme seg for sin neste arbeidsgiver.

– Det stemmer at vi er i dialog, men jeg snakker med andre lag også. Det er mye som er fristende i de ulike lagene, men det blir alltid en helhetsvurdering som skal tas: rolle på laget, rittprogram, lønn og så videre. Jeg har ikke bestemt meg ennå, sier han.

Bystrøm sier videre at han sannsynligvis kommer til å bestemme seg i løpet av juni.

29-åringen er inne i sin fjerde sesong med UAE-Team Emirates og har hatt et oppsiktsvekkende sterkt siste kalenderår.

I august i fjor ble han for første gang norsk mester, et resultat som ble fulgt opp med 12.plass i EM og 11.plass i WorldTour-rittet Driedaags Brugge-De Panne. I år kan han blant annet vise til en 13.plass i Gent-Wevelgem og fire topp 6-plasseringer i ulike ritt.

– Jeg tror han har enda mer i seg. Han har vist glimt av hva han kan både i klassikerne og i andre ritt så langt i år, mener Rasch.

Relatert