Ronaldo ble tidenes EM-toppscorer da Portugal vant mot Ungarn

Cristiano Ronaldo og Portugal måtte vente lenge mot et hardtarbeidende Ungarn. Men så ble han tidenes toppscorer i EM.

Ungarn - Portugal 0-3 (0-0)

Allerede ved kampstart skrev Cristiano Ronaldo historie. For da Portugal åpnet i EM mot Ungarn tirsdag ble han den første til å delta i fem EM-sluttspill.

De regjerende europamesterne slet lenge mot Ungarn som hadde støtte av 60.000 tilskuere på tribunen på fullsatte Puskás Aréna i Budapest.

Bare syv minutter gjenstod da Raphaël Guerreiro sørget for 1-0 til Portugal. Men så skrev Ronaldo historie igjen.

Først satte 36-åringen et straffespark til 2-0, og bare minutter senere ordnet han på vakkert vis sitt andre for kvelden.

Se den historiske scoringen øverst i saken

Dermed sikret Ronaldo seg tittelen tidenes toppscorer i EM med elleve mål, og 3-0 til Portugal over Ungarn.

– Enorm energi

Hele 60.000 tilskuere var tilstede på fullsatte Puskás Aréna i den ungarske hovedstaden Budapest.

– Dette er fantastisk å se. Det er fullsatt stadion. Det er nesten en historisk dag, sa TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb i det spillerne entret banen.

De to lagene møttes også i EM i 2016 i en svært underholdende kamp som endte 3-3. Og Ungarn skulle gi god motstand også i dette mesterskapet.

I store deler av den første omgangen slet Portugal med å komme til gode muligheter mot det hardtarbeidende laget.

– Det er en enorm energi både i treneren, spilleren og hele laget, sa Semb om Ungarn.

Ved to anledninger klarte Diogo Jota å løsne skudd, men ingen av forsøkene overlistet Péter Gulácsi i Ungarn-målet.

Men to minutter før pause fikk Cristiano Ronaldo en kjempesjanse. Avslutningen hans fra fem meter etter innlegget fra Bruno Fernandes fløy langt over.

– Det er nesten sensasjonelt at han ikke setter den i mål bak Gulácsi, sa Semb.

– Utrolig viktig

Ungarn fortsatte å holde unna også i den andre omgangen. Og 12 minutter etter pause fikk Roland Sallai en god skuddmulighet. Men forsøket endte trygt opp i klypene til Rui Patrício.

Bare ti minutter før fulltid satte innbytter Szabolcs Schön ballen i mål for Ungarn, men denne gangen grep dommer inn og annullerte for offside.

Men i det 83. minutt satt scoringen for Portugal. Venstreback Raphaël Guerreiro sendte ballen, via foten til Willi Orban, og i mål til 1-0.

– Mål er mål, og den var utrolig viktig for de regjerende mesterne, konstaterte Semb.

Og bare minutter senere ble Rafa Silva revet ned, og dommeren pekte på straffemerket. Ronaldo sendte Gulacsi en vei - og ballen til den andre. Dermed stod det brått 2-0 til Portugal.

– En super atlet, en super leder, en super fotballspiller og en supervinner, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad om Ronaldo etter scoringen.

Like etter gjorde Ronaldo det igjen. På nydelig vis spilte han vegg med Silva, og driblet seg inn i feltet før han satte inn 3-0.

Dermed sikret Portugal seg tre svært viktige poeng. For de er en del av Gruppe F sammen med Frankrike og Tyskland, som omtales som en av tidenes vanskeligste EM-grupper.

Relatert