Martin Braithwaite (t. h) og Yussuf Poulsen var sterkt preget etter sjokkopplevelsen mot Finland.
Martin Braithwaite (t. h) og Yussuf Poulsen var sterkt preget etter sjokkopplevelsen mot Finland. Foto: Wolfgang Rattay

Dansk spiller bryter tausheten: – Et av de mest skremmende øyeblikkene i livet mitt

– Jeg er takknemlig for at han er stabil og i live, skriver Danmark-spiller Martin Braithwaite.

Det sendte sjokkbølger gjennom hele fotballverden da Christian Eriksen kollapset med hjertestans kort tid før pause i EM-kampen mot Finland.

Lørdag var det kun trener Kasper Hjulmand og lege Morten Boesen som uttalte seg til pressen. Nå har også spilleren Martin Braithwaite kommet med en uttalelse via sin Twitter-konto.

– I går kveld var et av de mest skremmende øyeblikkene i livet mitt. Mine tanker er hos Christian, hans kone og familie. Jeg er takknemlig for at han er stabil og i live. Akkurat nå er det alt som betyr noe. Håper å se deg snart, min venn, skriver Braithwaite.

Barcelona-spilleren var en av de første som kom til da Eriksen falt om på gressmatten. Flere er sterk kritiske til at kampen likevel ble ferdigspilt lørdag kveld. Det danske laget fikk valget mellom å spille kampen lørdag kveld, eller å spille den søndag klokken 12.

Bekreftet hjertestans

Søndag kunne den danske landslagslegen bekrefte at Eriksens hjerte stoppet og at det ble tatt i bruk hjertestarter.

– Han var borte, og vi brukte hjertestarter. Det var hjertestans. Hvor nære var vi til å miste Christian? Jeg vet ikke. Vi fikk han tilbake etter ett støt med hjerterstarteren, sier legen.

– Jeg er ikke kardiolog, så detaljene rundt hvorfor det skjedde vil jeg overlate til ekspertene, fortsetter han.

Eriksens tilsand er fortsatt stabil, men han blir værende på sykehus for ytterligere undersøkelser. Landslagssjefen har også fortalt at Eriksen har hatt kontakt med sine lagkamerater via Facetime.

Relatert