SJOKKERT: Det var en tydelig preget kronprinsesse Mary som sammen med kronprins Frederik fulgte EM-kampen mellom Danmark og Finland.
SJOKKERT: Det var en tydelig preget kronprinsesse Mary som sammen med kronprins Frederik fulgte EM-kampen mellom Danmark og Finland. Foto: Liselotte Sabroe / AFP / NTB

Ble sjokkerte vitner til Eriksen-kollapsen: – Rørende å oppleve reaksjonene

Det danske kronprinsparet var til stede under EM-kampen der Christian Eriksen kollapset lørdag. Nå hyller de alle som var til stede.

Hele fotball-verden stoppet opp da Christian Eriksen kollapset under EM-kampen mellom Danmark og Finland lørdag kveld.

Det ble gitt hjertekompresjoner etter kollapsen, men tilstanden hans ble lørdag kveld meldt å være stabil. Eriksen var også i kontakt med sine landslangskolleger før kampen ble gjenopptatt senere på kvelden.

Til stede på stadioen var det danske kronprinsparet, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. De ble sjokkerte vitner til dramatikken.

– Det viktigste i kveld er at Christian Eriksen etter omstendighetene har det bra, skriver kronprinsparet på instagram-kontoen til det danske kongehuset.

Hyller lagånden

Eriksens medspillere ble hyllet for reaksjonen etter at han kollapset. Flere stilte seg i ring rundt ham mens helsepersonell jobbet på stedet.

– Det var rørende å oppleve den fantastiske lagånden og støtten fra spillere og fans, etter det sjokket vi alle fikk, skriver kronprinsparet videre.

Også Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, kommenterte hendelsen på sin Facebook-profil.

– Et nasjonalt sjokk ble snudd til en nasjonal lettelse. Den beste beskjeden som er gitt på en fotballstadion er den som kom i kveld: At Christian Eriksen er våken og tilstanden hans stabil, skriver hun.

Statsministeren takker helsepersonell som reagerte svært raskt, lagkameratene og de finske motspillerne.

– Til alle fans som reagerte med verdighet, kjærlighet og hyllest. Det var magisk, sier hun.

Videre skriver hun at hun sender varme tanker til Eriksen, hans kone, barna hans og nær familie.

– Jeg ønsker god bedring fra hele Danmark.

Tapte

Kampen ble utsatt da Eriksen ble båret av banen, men ble gjenopptatt klokken 20.30.

Den endte med 0-1-seier til Finland.

– Sjeldent har det vært så lite viktig om en fotballkamp er vunnet eller tapt, sier Frederiksen.

Relatert