HYLLES: Danmarks kaptein Simon Kjær hylles for sin opptreden etter at Christian Eriksen kollapset under kampen mot Finland.
HYLLES: Danmarks kaptein Simon Kjær hylles for sin opptreden etter at Christian Eriksen kollapset under kampen mot Finland. Foto: Wolfgang Rattay/AFP

«Dypt preget» kaptein måtte byttes ut – hylles verden over

Da Christian Eriksen falt om på gressmatta, var kaptein Simon Kjær den første som stormet bort. Stopperen var for preget til å fullføre kampen, men hylles likevel verden over.

Mens TV-seere og tilskuerne i Parken fremdeles var i sjokk, sprintet danskenes kaptein og stopperkjempe over banen. Simon Kjær var den første som nådde Christian Eriksen, som sekunder tidligere hadde kollapset på gressmatta.

En rekke medier verden over hyller Kjær for innsatsen, og mener han spilte en sentral rolle i å redde lagkameraten. Ifølge Daily Mail passet nemlig Kjær på at Eriksen ikke svelget tunga.

– Etter å ha sørget for at Eriksen var i sikkerhet, fikk han sine nærmeste lagkamerater til å samles rundt dansken for å skjerme ham fra offentligheten, skriver tabloidavisa.

Simon Kjær var tett på da Christian Eriksen fikk livreddende førstehjelp.
Simon Kjær var tett på da Christian Eriksen fikk livreddende førstehjelp. Foto: Wolfgang Rattay/AFP

Mer enn en lagkamerat

I en artikkel med tittelen «Heltene som var med på å redde Danmarks stjernespiller» trekker også BBC frem Milan-profilen.

– Danmarks kaptein Simon Kjær var en av de første spillerne som ankom og det virket som han sørget for at Eriksen hadde frie luftveier, skriver den britiske rikskringkasteren.

Henry Winter, den fremste fotballskribenten i The Times, hyller Kjær og lagkamerat Kasper Schmeichel for deres snarrådige opptreden.

– Folk som Simon Kjær og Kasper Schmeichel er ikke bare lagkamerater. De er venner og de kom Christian Eriksen til unnsetning da han trengte det som mest, hyller Winter.

Trøstet kjæresten

Han er en av flere som også roser Kjær for å ha trøstet Eriksens kjæreste Sabrina Kvist Jensen, mens helsemannskapende drev livreddende førstehjelp kun noen meter unna.

– På grunn av deres enorme karakter, trøstet de Christians partner, som var sønderknust på sidelinjen. Vi hyller og forguder fotballspillere, men de er mennesker som resten av oss, sier Winter.

Sabrina Kvist Jensen fikk trøstende ord av Kjær og Kasper Schmeichel.
Sabrina Kvist Jensen fikk trøstende ord av Kjær og Kasper Schmeichel. Foto: Jonathan Nackstrand/REUTERS

Også den svært populære fotballkontoen 433 hyller den danske kapteinen.

– Simon Kjær var den første til å hjelpe Eriksen. Kun respekt, skriver 433 på sin Twitter-konto.

Fotballnettstedet SportBible sparer heller ikke på superlativene i sin omtale av dansken.

–Simon Kjær var en enorm helt og en stor leder i dag, skriver nettstedet.

Måtte byttes ut

Etter at UEFA først meldte at kampen ville bli avlyst, tok det ikke lang tid før kontrameldingen kom. Klokken 20.30 ledet kaptein Kjær det danske laget ut på banen, men stopperen måtte tas av 19 minutter ut i andre omgang.

På en pressekonferanse etter kampen fortalte en tydelig preget landslagstrener Kasper Hjulmand at kapteinen ikke klarte å fullføre.

– Man kan trygt si at Simon Kjær var dypt, dypt preget. Han var i tvil om han kunne fortsette og ga det et forsøk. Men det kunne ikke la seg gjøre, og det er fullt forståelig, sa Hjulmand.

– Jeg har vanskelig for å forestille meg at jeg skulle klart å spille den kampen selv. Følelsene var ganske enkelt overveldende. De er riktig gode venner, avslutter landslagstreneren.

Relatert