Christian Eriksen mottar massiv støtte etter kollaps på banen

Mange sender hilsninger og støtteerklæringer etter at Danmarks Christian Eriksen kollapset på banen under EM-kampen mot Finland.

Tre minutter før pause i EM-premieren mellom Danmark og Finland falt Christian Eriksen om på banen. Lagkameratene stormet til, og medisinsk personell satte raskt i gang med hjertekompresjoner.

Lagkameratene sto samlet i ring rundt Eriksen mens han får behandling. Spillerne ser rystet ut over det som skjer, og flere av dem tørker tårer.

Etter 14 minutter med behandling ble Eriksen båret av banen. Han ble fraktet til sykehus og er opplyst å være våken og stabil.

Reaksjonene etter den forferdelige hendelsen har ikke latt vente på seg.

Støtte

Eriksens tidligere landslagssjef Åge Hareide var med på NRK-sendingen rundt kampen.

– Min far forlot NRK når alt var uavklart. Her er en uttalelse fra ham: Jeg er utrolig lettet av å få beskjed at Christian er våken og stabil. Det er en fantastisk spillergruppe som er flinke til å ta vare på hverandre og alle rundt seg. Alt godt til Christian og hans familie, skriver sønnen Bendik Hareide på Twitter.

Eriksens lagkamerat Romelu Lukaku sendte Belgia i føringen i kampen mot Russland. Han løp rett bort til kamera, med en melding til sin kamerat.

– Chris, Chris... Jeg elsker deg! ropte belgieren.

Den danske statsministeren, Mette Frederiksen, kaller beskjeden om at det går bra med Eriksen for «den beste beskjeden som noen gang er gitt på en fotballstadion».

– Den beste beskjeden som noen gang er gitt på en fotballstadion kom lørdag kveld: At Christian Eriksen er våken og at tilstanden hans er stabil. Et nasjonalt sjokk ble til nasjonal lettelse, skriver Frederiksen på Facebook.

Hun takker helsepersonell, Eriksens lagkamerater, de finske spillerne og fansen for hvordan de opptrådte.

– På hele Danmarks vegne sender jeg de varmeste tanker til Christian Eriksen, hans kone, barn og nære familie, med de beste ønsker om god bedring. Sjelden har det vært så lite viktig om en fotballkamp ble tapt eller vunnet.

Danskens tidligere klubb, Tottenham, har også kommet med en melding til sin tidligere stjernespiller.

Det tyske landslaget kommer med sin støtte på Twitter.

Det spanske fotballforbundet har sendt en hilsen på Twitter.

– Vi ønsker å vise vår oppriktige støtte og kjærlighet til fotballspilleren Christian Eriksen og det danske fotballforbundet, skriver de.

Det samme gjør PSG og Norges fotballforbund.

Kjendislegen Wasim Zahid skrev at tanker og trøst gikk til familien.

Arsenal viser sin støtte og sier at de ønsker Eriksen det beste.

Norges Fotballforbund viste også sin støtte:

Tilskuerne på stadion i Danmark ble bedt om å holde seg på tribunen. De danske fans fortsetter å rope «Eriksen!», «Eriksen!», «Eriksen!» flere ganger i timen etter den tragiske hendelsen.

Ved halv åtte-tiden meldte UEFA at Christian Eriksens tilstand er stabil og at han er innlagt på Rigshospitalet.

Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser at Eriksen er våken og er til ytterligere undersøkelser ved Rigshospitalets i København.

– Jeg har vært i kontakt med faren hans, og han sier at Christian puster og kan snakke, sier agent Martin Schoots til NPO, gjengitt av De Telegraaf.

DBU opplyser at kampen gjenopptas klokken 20.30 etter at spillerne på begge lag har fått bekreftet at Eriksens tilstand er «okay».

Også på Instagram er det flere som viser sin støtte. Her ved Jon Arne Riise:

Stjernespilleren Christian Eriksen kom til EM etter å ha bidratt til at Inter sikret det italienske seriemesterskapet.

Der hadde han kjempet seg tilbake etter en tung innledning på karrieren i klubben. Etter å ha hvert flere sesonger i Tottenham, flyttet Eriksen til Italia, der han nå spiller for Inter.

Relatert