Risikerer 18 måneders fengsel for å ha gitt Macron en ørefik

Fransk påtalemyndighet ber om 18 måneders fengsel for mannen som ga president Emmanuel Macron under et skolebesøk. Nå angrer mannen.

Hendelsen skjedde tirsdag da Macron gikk bort til en sperring for å hilse på frammøtte i landsbyen Tain-I'Hermitage sør i landet. Der fikk han en skikkelig lusing av den 28 år gamle mannen.

Mannen ble raskt pågrepet og siktet, og torsdag ble det kjent at påtalemyndigheten ber om 18 måneders fengselsstraff for hendelsen. Han risikerer også opp til 45.000 euro i bot.

BESKYTTET: Livvaktene kom raskt til da Emmanuel Macron fikk seg en ørefik tirsdag.
BESKYTTET: Livvaktene kom raskt til da Emmanuel Macron fikk seg en ørefik tirsdag. Foto: Bfmtv/reuterstv / NTB

28-åringen forklarte seg i retten torsdag og sa at handlingen ikke var planlagt og at han angret.

Da han ble spurt om hvorfor han gjorde det, forklarte han at han hadde blitt sint over hva han omtaler som «Frankrikes forfall».

– Da jeg så hans vennlige og løgnaktige blikk, følge jeg avsky og fikk en voldsom reaksjon. Det var en impulsiv handling, og jeg ble overrasket over volden.

– Jeg mener Emmanuel Macron representerer forfallet av landet vårt, sa han uten å forklare noe mer hva han mente med det.

Macron selv omtalte mannen som «ultravoldelig», men sa at hendelsen ikke fortjente å få grep om den offentlige debatten.

(©NTB)

Relatert