Wenches superenkle muffins

Muffinsene blir ekstra gode når de fylles med sjokolade, bringebær eller salt karamell.

Nederst i artikkelen finner du oppskriften på salt karamell. Der er også oppskriften på en smakfull ostetopping.

Dette trenger du (10-12 stk):

  • 2 egg
  • 2 ½ dl sukker
  • 100 g (1 dl) flytende Melange*
  • 2 dl melk eller melk som tåles
  • 2 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 dl hvetemel
  • 10-12 stk Smil sjokolade til fyll eller frosne bringebær

Slik gjør du:

Legg muffinspapirformer i en muffins brett . Har du ikke muffinsbrett bruk doble former. Varm stekeovnen til 175 grader.

Visp lett sammen egg og sukker (trenger ikke vispes til eggedosis). Rør sammen flytende Melange og melk og tilsett i eggeblandingen under omrøring. Bland sammen det tørre. Sikt inn i egg og melkeblandingen og rør sammen til en glatt deig. Fyll i muffinsformer ¾ fulle og legg en Smil (sjokolade) i hver form. Trykk litt ned i deigen. Smil kan erstattes med for eksempel frossen bringebær. Stek på midterste rille i 12-14 minutter.

Salt karamell (holdbar i kjøleskap i 2 -3 uker)

Dette trenger du:

  • 200 g fint hvitt sukker
  • 2 ss vann
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 1 ss flytende Melange*
  • ½-1 ts flaksalt (smak til)

Slik gjør du:

Jeg har best erfaring med å bruke en tykkbunnet kasserolle i stål når jeg skal lage salt karamell.

Ha sukker og vann i kasserollen og rør lett sammen. Sett kasserollen på kokeplaten, skru opp til høyeste varme. Vend på kasserollen en gang imellom. Følg godt med! Ikke rør i sukkervannet, da får du lett sukkerkrystaller i karamellen.

La vann og sukkerblandingen koke lett til du får en lys gyllen karamell (ikke brun). Det går ganske raskt, senk temperaturen litt slik at karamellen ikke blir for mørk. Blir karamellen mørk får den en bitter smak.

Trekk kasserollen med den gylne karamellen vekk fra platen, tilsett kremfløte, det kommer til å boblekoke. Rør til du får en glatt saus. Tilsett flytende Melange, 2 ts av gangen og rør om til alt et tilsatt. Avkjøl til en fyldig/kremet saus.

Ostetopping:

Visp/rør sammen myk kremost, melis og sitronsaft til en fyldig krem. Sprøyt over avkjølte muffins varme muffins vil ostekremen smelte).

*I samarbeid med produktplassering

Relatert