UP varsler tre kontrolluker, den første av dem er allerede i gang. – Hensikten med aksjonsukene er å være ekstra synlige på de strekningene der vi erfaringsmessig ser at bilister ikke overholder fartsgrensene, sier UP-sjef Steven Hasseldal.
UP varsler tre kontrolluker, den første av dem er allerede i gang. – Hensikten med aksjonsukene er å være ekstra synlige på de strekningene der vi erfaringsmessig ser at bilister ikke overholder fartsgrensene, sier UP-sjef Steven Hasseldal. Foto: NTB Scanpix

Her er det stor sjanse for å treffe på UP denne uken

Forventer mye trafikk på veiene fremover.

Under korona-nedstengningen ble det mindre trafikk på veiene her til lands. Likevel ble ikke antall fartsovertredelser redusert tilsvarende.

Etter hvert som vi har gått mer tilbake til normale liv, ser UP noen endringer.

I årets første fire måneder har de beslaglagt fem prosent færre førerkort for fartsovertredelser, sammenlignet med samme periode i fjor. Mens antall avdekte fartsovertredelser er hele 18 prosent høyere.

Nå varsler UP egne kontrolluker i sommer, via sin egen Facebook-side.

Fart på hovedveiene

Den første av dem er allerede i gang, i uke 23, 27 og 31 skal UP nemlig gjennomføre det de kaller «Aksjon grønne veier».

Her er det fokus på fart på hovedveiene. Erfaringsmessig er det flere alvorlige ulykker som fører til drepte og hardt skadde i løpet av sommermånedene juni, juli og august.

– Hensikten med aksjonsukene er å være ekstra synlige på de strekningene der vi erfaringsmessig ser at bilister ikke overholder fartsgrensene. Det er også der de alvorligste ulykkene oppstår, sier UP-sjef Steven Hasseldal.

Èn gruppe skiller seg ut i fartskontroller

Steven Hasseldal er sjef for Utrykningspolitiet i Norge. Han forventer ekstra mye trafikk på veiene også i sommer.
Steven Hasseldal er sjef for Utrykningspolitiet i Norge. Han forventer ekstra mye trafikk på veiene også i sommer.

– Forventer mye trafikk i sommer

Politiet avdekker flere grove fartsovertredelser i sommerhalvåret. Normalt har politiet også anmeldt flere sjåfører for ruspåvirket kjøring i sommermånedene, men i korona-året 2020 var det noe annerledes..

– Vi forventer mye trafikk på norske veier også i årets sommermåneder på grunn av koronarestriksjonene. Vi ber bilister om være hensynsfulle og oppmerksomme i sommertrafikken, at de overholder fartsgrensene og kjører rusfri, sier UP-sjef Hasseldal.

Tatt to ganger - i samme fartskontroll

PS: I siste episode av Brooms podcast, BroomPodden, forteller UP-sjefen at han selv har blitt stoppet i fartskontroll. Det var ikke en veldig hyggelig opplevelse... Hør mer om det ved å klikke deg inn i podcasten under:

Video: Kanskje noe av det skumleste du kan kjøpe som 18-åring