Guttedrømmen kan gå i oppfyllelse i egen bakgård for Raheem Sterling

Englands driblefant, Raheem Sterling, kom til England som femåring. En av guttens nærmeste naboer ble den mytiske nasjonalarenaen Wembley.

Som liten gutt syklet Raheem Sterling rundt Wembley. Det var da drømmen om å kunne løfte pokaler med landslaget ble til.

Nå har 26-åringen tidenes mulighet til å bli europamester på hjemmebane.

– Hvis det skjer, blir det nok den første gangen noen får se meg gråte på en fotballbane. Så mye vil det faktisk bety for meg, sier Sterling.

PÅ WEMBLEY: Sterling har scoret mange mål på arenaen han vokste opp med å drømme om å spille på. Her fra møtet med Tsjekkia i EM-kvaliken.
PÅ WEMBLEY: Sterling har scoret mange mål på arenaen han vokste opp med å drømme om å spille på. Her fra møtet med Tsjekkia i EM-kvaliken. Foto: Carl Recine

Manchester City-spilleren har vunnet mye med klubblaget. Tre Premier League-titler, FA-cupen én gang og Ligacupen fire ganger. Men den offensive driblefanten er troféløs på sine 61 landskamper for England.

– Jeg pleier ikke å vise følelser, men jeg er ganske sikker på at jeg vil være sjanseløs da, sier 26-åringen om en eventuell EM-tittel på hjemmebane.

Tragedie førte til flytting

Sterlings far, Philip Slayter, ble skutt og drept på åpen gate i den jamaikanske hovedstaden da Raheem var to år gammel.

Siden har 26-åringen tatovert en rifle på leggen.

MERKET FOR LIVET: Sterling har tatovert en rifle på leggen til minne om farens tragiske bortgang.
MERKET FOR LIVET: Sterling har tatovert en rifle på leggen til minne om farens tragiske bortgang. Foto: OLI SCARFF

Ifølge Daily Mail er det for å minne seg selv på at han aldri skal holde i et våpen.

Da Raheem Sterling var fem år gammel, tok moren med seg den lille gutten fra Kingston, Jamaica, til London.

De bosatte seg i Nordvest-London, like ved nasjonalarenaen Wembley.

– Jeg har minner av at jeg syklet rundt i området, sier Sterling.

– Når man som liten ser en så stor arena bli bygget rett i nærheten, så begynner man å drømme om en dag å kunne spille der.

NY ARENA: Da Wembley ble stengt i 2000 startet arbeide med å bygge en helt ny nasjonalarena på samme tomt.
NY ARENA: Da Wembley ble stengt i 2000 startet arbeide med å bygge en helt ny nasjonalarena på samme tomt. Foto: STRINGER/UK

Gamle Wembley ble stengt da Sterling var seks år gammel, i år 2000. Senere ble den jevnet med jorden og en ny nasjonalarena reist på samme sted. I 2007 ble nye Wembley åpnet.

– Da den stod ferdig, ruvet den over husene i nabolaget. Det var spektakulært.

Drømmen lever

Når man som seks år gammel og fotballinteressert gutt sykler rundt et massivt bygg som senere innbyr til fotballspill, begynner tankene å fly.

– Det har vært en drøm for meg helt siden de begynte å bygge den nye stadion. Altså en uttalt drøm. Det å få spille der med landslaget i en stor turnering var en drøm som liten gutt.

FINALEARENA: Nye Wembley stod ferdig i 2007 og har en kapasitet på 90.000. EM-finalen blir spilt her 11. juli.
FINALEARENA: Nye Wembley stod ferdig i 2007 og har en kapasitet på 90.000. EM-finalen blir spilt her 11. juli. Foto: Kirsty Wigglesworth

13. juni EM-åpner England mot Kroatia på nettopp Wembley. Det er også i Sterlings gamle nabolag finalen skal spilles 11. juli. Drømmen om å kunne vinne noe i "hagen" har aldri vært mer realistisk enn akkurat nå.

– Vi har en enorm mulighet her nå. Samtidig vet vi hvor vanskelig det vil bli. Men å kunne løfte EM-trofeet iført landslagsdrakten…

– Det er noe jeg ville elsket å gjøre.

Måtte ropes inn til kvelds

26-åringen har spilt fotball så lenge han kan huske. I årene før han ble Liverpool-spiller og fotball ble en jobb, handlet livet om skolegang og fotball.

– Jeg var som besatt. Hver dag handlet det om å få unna leksene fortest mulig slik at jeg kunne gå ut å spille med kameratene mine, sier Sterling.

– Jeg spilte helt til jeg fikk beskjed om at jeg måtte komme inn igjen.

Relatert