KAN UTSETTES: En ytterligere gjenåpning i Storbritannia kan bli utsatt som følge av økt smitte.
KAN UTSETTES: En ytterligere gjenåpning i Storbritannia kan bli utsatt som følge av økt smitte. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Økt smitte kan forsinke britisk gjenåpning

De planlagte lettelsene i engelske koronarestriksjoner 21. juni kan bli utsatt i to uker, som følge av kraftig økning i smitten i landet, skriver flere medier.

Den siste uken har tallet på nye smittetilfeller økt med 75 prosent. Fredag fikk 6.238 personer påvist smitte, det høyeste tallet siden mars, viser offisielle tall.

Ifølge avisen The Telegraph kan en utsettelse av det siste gjenåpningstrinnet brukes til å øke vaksinasjonstempoet for dem som er eldre enn 40 år. Fra neste uke skal vaksinene også tilbys til dem mellom 25 og 40. En sånn forsinkelse kan føre til at det som omtales som «frihetsdagen» kan skyves til 5. juli.

Avisen i sier regjeringen trolig vil gå tilbake på planer om å la folk vende tilbake til arbeidsplassen. I tillegg beholdes trolig kravet om munnbind og sosial avstand på kollektivtransport og serveringssteder samt begrensninger på hvor mange som kan vøre på kino og teater.

– Det er for tidlig å si hva som blir bestem før 21. juni, men vi skal sørge for å gi folk beskjed i god tid, sa helseminister Matt Hancock til mediene fredag.

Se TV 2s unike bilder fra britenes gigant-skip

Relatert