TILBAKE I MADRID: Carlo Ancelotti skal ta fatt på sin andre periode i Real Madrid.
TILBAKE I MADRID: Carlo Ancelotti skal ta fatt på sin andre periode i Real Madrid. Foto: Jan Kruger

Ancelotti forlater Everton – tar over Real Madrid

Carlo Ancelotti (61) er ny Real Madrid-trener.

Zinédine Zidane trakk seg som Real Madrid-trener forrige uke. Nå er det klart at Carlo Ancelotti kommer tilbake til Real Madrid som Zidanes erstatter.

Ancelotti har skrevet under en treårskontrakt med den spanske klubben.

Real Madrid bekrefter at de kommer til å presentere Ancelotti onsdag kveld.

– Ancelotti blir ansatt fordi han er en type trener som virkelig fungerer i Real Madrid. Ancelotti forstår spillerne og har et godt forhold til dem. Han får det beste ut av dem. Han snakker med spillerne og lar dem utfolde seg. Han er litt som Zidane, sier TV 2s La Liga-ekspert Guillem Balagué.

Ancelotti forlater dermed Everton, som ansatte italieneren i desember i 2019. Everton endte på en skuffende tiendeplass i Premier League i 2020/21-sesongen.

– Selv om jeg har hatt glede av å være i Everton, har jeg fått en uventet mulighet som jeg mener er et riktig steg for meg og familien på dette tidspunktet, sier Ancelotti til Evertons nettsider.

Ancelotti ledet Real Madrid fra 2013 til 2015. Han tok det spanske hovedstadslaget til Champions League-triumf i 2014. Samme sesong vant Real Madrid Copa del Rey.

Ancelotti var også Real Madrid-treneren som ga Martin Ødegaard debuten våren 2016. Ødegaard returnerer til Real Madrid i sommer etter å ha vært utlånt til Arsenal i andre halvdel av forrige sesong.

– Jeg har ikke så mye å si om det nå. Det er landslagssamling og to viktige kamper. Jeg har vært på lån og har kontrakt med Real i noen år til. Det er det jeg forholder meg til. Utover det har jeg ikke så mye å melde akkurat nå, sa Ødegaard på tirsdagens pressekonferanse.

Carlo Ancelotti har tidligere trent klubber som Parma, Juventus, Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain og Napoli.

Engelske medier har allerede koblet tidligere Wolverhampton-manager Nuno Espírito Santo til den ledige stillingen på Goodison Park. Navn som David Moyes og Eddie Howe nevnes også.

Relatert