KRIGET I BAKKENE: Alexander Kristoff med tungen ute i Critérium du Dauphiné.
KRIGET I BAKKENE: Alexander Kristoff med tungen ute i Critérium du Dauphiné. Foto: TV 2 Sport 2

Kristoff leverte «søknad»: – Han kjører for å gi noen signaler

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm imponerte på andre etappe av Critérium du Dauphiné.

Sven Erik Bystrøm tok en sterk femteplass på mandagens tøffe etappe i Critérium du Dauphiné, men også lagkamerat Alexander Kristoff viste styrke.

Alexander Kristoff satt lenge med hovedfeltet og slapp ikke før det var drøyt ti kilometer igjen til målgang i Saugues.

– Han har holdt mye lengre opp i bakken enn mange av de andre. Han kjører for å gi noen signaler til ledelsen til UAE om at han er en mann å ta med til Tour de France likevel, selv om det muligens sitter veldig langt inne, sa TV 2-kommentator Christian Paasche.

– Han viser vilje her, og det er helt klart en liten søknad til ledelsen i UAE om at han har moral, prøver, kjemper og kriger. Han har status i laget, spesielt når det gjelder det sosiale og i form av å være en eldre rytter med mye erfaring, følger TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad opp.

Forrige uke uttalte Kristoff til TV 2 at han frykter plassen i Tour de France ryker etter en skuffende vårsesong. I januar sendte UAE Team Emirates ut en pressemelding om at Kristoff skulle være en av lagets Tour-kapteiner.

I den siste bakken måtte Chris Froome slippe før Kristoff med elleve kilometer igjen til mål.

– Kristoff har aldri vært så nær ved å kjøre med Froome i bakkene. Jeg vet ikke hvor motiverende det er, men det kan ikke være veldig betryggende for Froome eller ledelsen i Israel Start-Up Nation, sier Mads Kaggestad.

Kristoff kom i mål sju minutter og 42 sekunder etter etappevinner Lukas Pöstlberger, som også kjørte seg inn i den gule ledertrøyen med sin bruddseier.

I gruppen bak etappevinner Pöstlberger var Bystrøm med i spurten, der han altså ble nummer fem. Den tidligere U23-verdensmesteren er ikke med i UAEs bruttotroppen til Tour de France.

– Han sender i hvert fall inn en søknad. Det er mye som kan skje før Tour de France med ryttere som blir velter, blir syke eller får positive koronatester. Det er lurt å være i form. Jeg synes Bystrøm viser jevnere resultater enn vi har sett tidligere i proffkarrieren hans, sier Mads Kaggestad.

Se tredje etappe i Critérium du Dauphiné på TV 2 Sport 2 og Sumo tirsdag fra klokken 14.50.

Relatert