VIDERE: Casper Ruud viste klasse mot hjemmehåpet Benoit Paire.
VIDERE: Casper Ruud viste klasse mot hjemmehåpet Benoit Paire. Foto: Thibault Camus

Ruud snudde og slo hissig franskmann ut av French Open

Casper Ruud (22) reiste seg etter en tøff start og tok seg videre fra første runde.

Ruud vant til slutt kampen med settsifrene 5-7, 6-2, 6-1, 7-6.

Ikke bare hisset Paire seg opp ved flere anledninger, han hadde et hjemmepublikummet i ryggen.

– Det var en vanskelig motstander med masse fransk publikum. Det var litt uvant å få så mange franskmenn mot seg, eller publikum i det hele tatt, for det har vært mye uten. Det var en vanskelig oppgave, sier pappa og trener Christian Ruud til TV 2.

– Paire var kommet for å spille, så vi er veldig fornøyde med å ha dratt det i land, fortsetter han.

Nordmannen var forhåndsfavoritt mot den løse kanonen, Benoit Paire, og fikk en fikk en drømmestart på Roland Garros-grusen. Han brøt Paire allerede i første servegame. Da gikk nordmannen rett opp i en 3-0-ledelse i første sett.

Paire har vært åpen på at han har slitt med motivasjonen, men foran hjemmepublikummet i Paris var det ingen ting som tydet på mangel på motivasjon hos franskmannen.

32-åringen var til tider svært aggressiv, og var flere ganger borte og meldte til dommer, både om baller han mente var ute, og også et reklameskilt som falt underveis i kampen.

Lyden av reklameskiltet forstyrret Ruud, noe som gjorde at de måtte spille poenget om igjen, noe som ikke falt i god jord hos franskmannen.

FRUSTRASJON. Benoit Paire fikk flere ganger utløp for sin frustrasjon under kampen mot Casper Ruud.
FRUSTRASJON. Benoit Paire fikk flere ganger utløp for sin frustrasjon under kampen mot Casper Ruud. Foto: Christian Hartmann

Temperamentet til Paire spredte seg, og med god hjelp fra trykket fra tribunen kjempet 32-åringen seg tilbake i kampen, og vant til slutt det første settet 7-5.

Andre sett startet som det første sluttet, da Paire brøt Ruuds serve i første game, men etter det viste nordmannen klasse og sikret seg det andre settet med 6-2.

I det tredje settet var Ruud totalt overlegen, og nordmannen feide Paire av banen med 6-1.

Det fjerde settet måtte han kjempe hardere for, men vant til slutt i tie-break med 7-4. Kampen var over etter litt over tre timers spill.

Seieren var Snarøya-guttens tredje på rad over franske Paire, som er ranket som nummer 40 i verden.

I andre runde møter Ruud vinneren av Kamil Majchrzak og Arthur Cazaux. Den kampen spilles tirsdag.

Veien videre i turneringen er blitt antatt lettere etter at stjernespilleren Dominic Thiem gikk på en sjokk-exit i første runde.

Relatert