– Jeg blir knust bare ved å se på ham

N'Golo Kanté (30) hylles etter at Chelsea vant Champions League.

Det store spørsmålet Chelsea-supporterne stilte før Champions League-finalen var om N'Golo Kanté kom til å rekke kampen.

Den energiske franskmannen har den siste uken slitt med en skade, men da navnet hans stod i startoppstillingen visste alle hva de fikk.

– N'Golo Kanté er helt utrolig. Jeg blir knust bare ved å se på ham. Jeg spilte sammen med Claude Makélélé og trodde han var den beste i denne rollen. Det var helt til jeg så Kanté. Han er Makélélé pluss mer, sier tidligere Chelsea-stjerne Joe Cole til BT Sports.

Herlige bilder

Selv var den lille franskmannen som vanlig svært ydmyk etter kampen, til tross for at han ble kåret til banens beste i finalen.

– Jeg banens beste? Det betyr ikke noe. Det som betyr noe er det vi gjorde i dag, sier Kanté til den franske radiokanalen RMC.

Under kan du se en bildeserie av en jublende Kanté. Hvem klarer vel å motstå det?

– For en nydelig fyr

Til tross for at han ikke slo skikkelig igjennom før Leicester kjøpte ham da han var 24 år gammel, har Kanté rukket å gjøre mye på fotballbanen.

Lørdag tok han sitt første Champions League-trofé, men han har allerede vunnet Premier League to ganger, FA-cupen én gang, Europa League én gang og VM med Frankrike én gang. Og om knappe to uker skal han kjempe om EM-gull med Frankrike.

– Jeg kan ikke noe for at jeg står fast ved N'Golo Kanté, jeg, etter disse kampene. Han kommer til Leicester og vinner Premier League der. Han drar til Chelsea og vinner Premier League der. Han blir verdensmester med Frankrike, og Europa League-mester med Chelsea. Nå også Champions League-mester, sier Simen Stamsø-Møller, som ler når han ramser opp Kantés nettopp latterlige merittliste.

Flere TV-seere dro nok på smilebåndet da Kurt Zouma løftet opp landsmannen og bar ham rundt på banen. En ting er sikkert. Ingen smilte mer enn Kanté etter at trofeet var sikret.

– Han sliter med å vite hvordan han skal feire etterpå. For en nydelig fyr og viktig spiller. De har vært viktige alle mann, men han peker seg litt ut, fortsetter TV 2s fotballekspert.

Relatert