– Et mesterverk av Thomas Tuchel

Pep Guardiola gamblet med startelleveren. Det skulle vise seg å koste Manchester City dyrt.

Manchester City – Chelsea 0–1 (0–1)

Sommerens storkjøp og til tider utskjelte Kai Havertz ble den store helten da Chelsea sikret seg klubbens andre Champions League-trofé.

– Akkurat nå er vi verdens beste lag. Det kan ingen ta fra oss, sier Mason Mount til BT Sport.

Som i 2012 var de kongeblå sett på som finalens underdog, men igjen viste de at en finale lever sitt eget liv.

– Det er et mesterverk av Thomas Tuchel. Han har forvandlet denne klubben til fortjente vinnere av Champions League, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

– Han måtte stå og se på som taper i forrige finale. Dette må være en vanvittig revansj, sier TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Pep Guardiola hadde endelig fått Manchester City til Champions League-finalen, men et overraskende laguttak kan ha vist seg å være det som kostet klubben deres første Champions League-trofé.

Spanjolen valgte å starte med et svært offensivt lag. Både Rodri og Fernandinho var plassert på benken. Det skulle straffe seg.

For Thomas Tuchel gjorde som han har gjort mot Guardiola tidligere denne sesongen. Han sendte spillerne sine rett i strupen på de lyseblå.

– Det er en fantastisk reise. Tuchel har gjort en enorm jobb. Chelsea så skrekkelig ut under Lampard, og Tuchel har gjort dem til et lag som er utrolig vanskelig å spille mot på rekordtid, sier Erik Huseklepp.

Få med deg etter kampen-sendingen ved å trykke her!

HELT: Kai Havertz har til tider vært utskjelt denne sesongen. Lørdag ble han den store helten.
HELT: Kai Havertz har til tider vært utskjelt denne sesongen. Lørdag ble han den store helten. Foto: David Ramos

Kapteinen avbrøt intervju: – Han kommer til å bli en superstjerne

Før denne sesongen valgte Chelsea å gjøre Kai Havertz (21) til klubbens dyreste signering igjennom tidene. Tyskeren slet i starten og fikk mye kritikk fra eksperter og supportere.

Men etter Tuchels ankomst har rekordkjøpet levert flere strålende kamper. I finalen svarte han alle kritikerne da han ble den store helten.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si. Nå vil jeg takke familien min, foreldrene mine, bestemoren min og kjæresten min. Jeg har ventet i 15 år på dette øyeblikket, og nå har det skjedd, sier Havertz til BT Sport, før Chelsea-kaptein Azpilicueta avbryter intervjuet.

– Kai fortjener dette! Han har hatt en tøff sesong. Han er mentalt sterk, han kommer til å bli en superstjerne. Dette fortjener han, roper Chelsea-kapteinen til reporteren.

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt mener at unggutten nå kan se tilbake på en strålende debutsesong. På grunn av den éne kampen.

– Det har vært stilt store spørsmålstegn til Havertz. Han startet helt elendig. Han kan nå si at han har hatt en kjempesesong, han har avgjort Champions League-finalen, sier Erik Thorstvedt.

Også Timo Werner har fått mye kritikk denne sesongen.

Da den lynkvikke angriperen møtte opp i pressesonen hadde han knapt nok stemme igjen til å la seg intervjue.

– Du kan ikke vinne noe som er større i klubbfotball. Det er briljant, sier Werner.

Tyskere i hovedrollen

Timo Werner hadde tre (!) store sjanser allerede før 15 minutter var spilt, men som så ofte tidligere denne sesongen sviktet tyskeren i det avgjørende øyeblikket.

– Selv om ikke Werner har scoret mål i denne kampen, så er han en trussel hele tiden, sa Solveig Gulbrandsen i pausen.

I motsatt ende var Foden nære å sende de lyseblå i ledelsen, men Antonio Rüdiger vartet opp med en strålende blokkering.

Selv om Chelseas forsvarssjef måtte forlate banen, tok det ikke lang tid før supporterne hadde glemt det.

SØNDERKNUST: Thiago Silva måtte forlate banen med skade ti minutter før pause.
SØNDERKNUST: Thiago Silva måtte forlate banen med skade ti minutter før pause. Foto: Susana Vera

Få minutter senere ble nemlig Kai Havertz, nesten ut av ingenting, spilt alene igjennom med Ederson. Tyskeren var heldig, men fikk ballen forbi keeperen og trillet ballen inn i det åpne målet.

– Han har vært omdiskutert unggutten, men han har kommet seg etter at landsmann Tuchel tok over jobben som Chelsea-sjef, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Dette er triste bilder

For Manchester City ble oppgaven med å komme tilbake betraktelig vanskeligere da Kevin De Bruyne gråtkvalt måtte forlate banen. Belgieren fikk en ublidt møte med Rüdigers skulder, og klarte ikke å fortsette kampen.

– Dette er triste bilder. Endelig fikk Kevin De Bruyne drømmen oppfylt. Endelig var han klar for en Champions League-finale, sa Øyvind Alsaker.

20 minutter før slutt var Kai Havertz på farten igjen. Denne gang spilte han til Christian Pulisic, som fikk en gedigen mulighet til å doble ledelsen, men amerikaneren klarte ikke å overliste Ederson.

City startet å ligne mer og mer på seg selv, og ti minutter før slutt benyttet Guardiola seg for sitt ess i ermet. Sergio Agüero kom inn til sin siste City-kamp.

Men argentineren klarte ikke å bli den ultimate helten. Dermed tok Chelsea sitt andre Champions League-trofé, mens Manchester City fortsatt står uten det prestisjetunge trofeet i skapet.

JUBEL: Chelsea-keeper Edouard Mendy løfter trofeet.
JUBEL: Chelsea-keeper Edouard Mendy løfter trofeet. Foto: David Ramos

Relatert