SJOKKERTE: 26 år gamle Louise Fischer står bak den mest omtalte radioreportasjen denne uka. Foto: Privat
SJOKKERTE: 26 år gamle Louise Fischer står bak den mest omtalte radioreportasjen denne uka. Foto: Privat

Reporter sjokkerte med sex på lufta – nå snakker hun ut

26-åringen forsto raskt at hun måtte advare foreldrene.

– Jeg hadde gjort det igjen, og jeg tror jeg aldri kommer til å angre på dette, sier Louise Fischer (26), reporter i danske Radio4 til TV2.

Mandag sjokkerte hun Danmark med en reportasje hvor hun intervjuer en mannlig gjest på swingersklubben «Swingland» mens hun selv har sex med ham. I reportasjen hører man stønning, og at Fischer stiller gjestene spørsmål mens hun har sex.

Fischers ønske med reportasjen var å snakke med klubbens gjester om hvordan det var å komme tilbake etter fem måneder med nedstengning.

– Jeg synes det er et spennende og ukjent område. I Danmark snakker man om hudsult, og for meg ga det god mening å gjennom mine egne opplevelser prøve å få frem hvor viktig åpningen er for noen av dem som er single.

Swingersklubben visste om besøket hennes, og avtalen var at hun måte spørre hver gjest før hun intervjuet dem.

Tenkt på det lenge

Fischer forteller til TV 2 at hun og redaksjonen i to uker hadde snakket om hvordan de kunne løse reportasjen og hva som kunne skje. Valget om å selv ha sex, tok hun underveis i besøket.

– På forhånd hadde jeg tenkt at om jeg hadde lyst og det ga mening, så ville jeg gjøre det.

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å gjøre det?

– Jeg hadde vært der i rundt to timer, og kun sittet i baren og snakket med gjestene. Det skjedde ikke så mye og folk var nervøse over å snakke med meg fordi det er tabubelagt å gå på swingersklubb.

Hun bestemte seg da for å be noen av gjestene forklare henne hvordan ting fungerer på en slik klubb.

– Vi satte oss på en stor, rund seng i lokalet, og de fortalte. Så ba jeg dem vise meg hvordan man «swinger». Hvordan inviterer man opp til sex på en swingersklubb. Da var det en som begynte å ta på meg og kysse meg, og så spurte jeg om det var ok for ham at jeg intervjuet ham mens vi hadde sex.

Det sa mannen ja til.

Måtte ta en pause

Fischer vet ikke nøyaktig hvor lenge hun hadde sex, men anslår at det var snakk om rundt 20 minutter.

– Det var veldig vanskelig å konsentrere seg. Til slutt måtte jeg ha en pause, så jeg gikk ned og tok meg en cola og kjølte meg ned litt.

Det var først etterpå at hun oppdaget at flere av de andre gjestene hadde sett på mens hun hadde sex.

— Det var veldig spesielt. Jeg ble faktisk litt overveldet.

Mannen du hadde sex med, hvorfor ble det ham?

– Jeg synes han var kjekk og søt.

Før reportasjen ble sendt på radio var den innom flere av kanalens redaktører. Ingen av dem hadde sett for seg den enorme responsen som ventet.

– Det er helt vilt. Som journalist etterspør man mer feedback, og jeg har aldri fått mer tilbakemeldinger enn nå. Reportasjen var kanskje kontroversiell, men de fleste som kontakter meg sier bare fine ting.

Samtidig synes radioreporteren at det er helt fint at det blir debatt rundt det hun lager.

– Kritikk er helt ok og det er greit at noen setter spørsmålstegn ved reportasjen. Samtidig overrasker det meg at seksuell frigjørelse og kvinners sexlyst fortsatt skaper debatt.

Måtte advare foreldrene

Fischer forteller til TV 2 at hun er singel, og at hun ikke fortalte familien om reportasjen før det begynte å bli medieomtale rundt den.

– Da måtte jeg advare dem. Moren min lo og sa jeg var crazy. Mens faren min sa jeg var rå.

26-åringen har bare jobbet i Radio4 i to måneder, og hun forteller at kollegaene ble overrasket over den litt utradisjonelle reportasjen.

– Vanligvis rapporterer jeg om nyheter fra rundt om i verden, mye om korona og politikk. Så de ble nok overrasket da jeg laget noe helt annet.

Hva tenker du når du hører klippet i etterkant?

— Jeg synes bare det er veldig kult.

Relatert