Dønnum senket Molde

Den ferske landslagsspilleren Aron Dønnum (23) avgjorde borte mot gullfavoritten.

Molde-Vålerenga 2-3

– Det er sånn det er. Skal du være et topplag, må du ha kvalitetsspillere. Og Aron er en av dem, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

Ti minutter før full tid sendte Dønnum hovedstadslaget i ledelsen for andre gang i kampen.

Kantspilleren bommet på første forsøk alene med keeper, men fikk tuppet ballen i mål da han fikk en ny sjanse på returen.

Fagermo er strålende fornøyd med seieren.

– Veldig deilig. Etter å ha fått for lite poeng i starten, drar vi hit og gjør en veldig god bortekamp i tillegg til å vinne. Det blir ikke bedre enn det. Hvis vi ikke hadde hatt «passion» da, måtte vi ha funnet på noe annet, sier han.

PASSION: Vålerengas trenerteam slapp jubelen løs da sluttsignalet gikk på Aker Stadion.
PASSION: Vålerengas trenerteam slapp jubelen løs da sluttsignalet gikk på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Derfor var kampen enklere

Vålerenga kommer rett fra to nedturer mot Kristiansund og Mjøndalen. Dønnum forklarer oppturen mot Molde med motstanderens spillestil.

– Det er i litt større grad en fotballkamp i dag, føler jeg. Det passer oss litt bedre når vi spiller mot et lag som også spiller fotball. Og utrolig nok er det «enklere», kan du si, enn å møte noen som bare er ute etter å ødelegge og bare spiller på dueller og sånt, sier Dønnum til TV 2.

– Vi har opprettholdt gode prestasjoner selv om poengene ikke har vært med oss. Det er det som gjør at vi vinner i dag, fortsetter han.

Havnet under etter drømmestart

Gjestene fra hovedstaden fikk en drømmestart på Aker Stadion. Knapt to minutter var spilt da Christian Dahle Borchgrevink var først på en retur.

Molde klarte å snu kampen ved hjelp av en usannsynlig tomålsscorer. Venstrebacken Kristoffer Haugen scoret både like før og etter pause.

Ledelsen holdt imidlertid bare i et kvarter. Andreas Linde fikk fingertuppene på Amor Layounis heading, men ikke med nok kraft til å hindre forsøket fra å gå i mål.

Fire minutter på overtid brente Molde en gigantisk sjanse. Ballen kom imidlertid litt brått på Sheriff Sinyan, som gjorde at headingen på åpent mål gikk utenfor.

Molde er nå tre poeng bak serieleder Bodø/Glimt med like mange kamper spilt. Vålerenga er på sjetteplass, to poeng bak Molde.

Sist gang Vålerenga slo MFK i Molde, var i 2010. Da endte de på andreplass bak Rosenborg i serien.

Relatert