Marerittet fortsetter: – Brann kommer til å rykke ned om de ikke fikser dette

Brann gikk på sitt sjette strake tap. Nå frykter Erik Huseklepp nedrykk.

Stabæk – Brann 2–0 (1–0)

Null poeng på seks kamper. Den verste sesongstarten i klubbens historie.

Branns nedtur fortsetter etter at de tapte på Nadderud. Det som har blitt betegnet som en skjebneuke for bergenserne startet dermed på verst mulig vis.

– Det er nå sesongen til Brann begynner ifølge mange av supporterne, sa Brann-legende og fotballekspert i TV 2, Erik Huseklepp i FotballXtra før kampen.

Se sammendraget fra kampen øverst!

Men det som skulle bli Kåre Ingebrigtsens første seier denne sesongen endte igjen med en gedigen nedtur.

– Det er trist å ikke få noen poeng, men som et lag er vi nødt til å holde sammen. Vi vet at vi har kvaliteten til å snu dette, sier Daouda Bamba til Eurosport etter kampen.

– Det er virkelig, virkelig krise i Brann, sier Erik Huseklepp i FotballXtra etter kampen.

Snakket om gull da han ble ansatt – nå utsetter han gulldrømmen

Da Kåre Ingebrigtsen ble presentert som ny trener på Brann Stadion i august i fjor, serverte trønderen høye ambisjoner til den fremmøtte pressen. Seriegull i 2021 var et konkret mål.

Etter null poeng på seks kamper legger han den påstanden død.

– Jeg tror nok vi skal legge vekk gullsnakket. Det kan gå både et, to og tre år før laget vårt kan konkurrere med de beste lagene i Norge, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Trønderen har kun vunnet fire av sine 23 kamper som Brann-sjef. Han legger ikke skjul på at det begynner å tære på.

— Det tærer selvfølgelig på. Jeg tror ikke dere skjønner hvor jævlig det er, sier Ingebrigtsen.

TØFT: Kåre Ingebrigtsen har fortsatt ikke klart å ta sesongens første trepoenger.
TØFT: Kåre Ingebrigtsen har fortsatt ikke klart å ta sesongens første trepoenger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Raste etter straffeavgjørelse: – Skandaløst dømt

Allerede etter ti minutter bommet Robert Taylor på et straffespark. Ti minutter senere viste Sammy Skytte hvordan man skulle gjøre det, da han enkelt sendte hjemmelaget i ledelsen fra straffemerket.

Et straffespark gjengen i FotballXtra forsto ekstremt lite av. Moonga Simba gikk i duell med Oliver Edvardsen. Brann-spilleren var først på ballen, men tok borti Oliver Edvardsen, som gikk i bakken.

– Nå synes jeg litt synd på Brann. Den straffen skulle de aldri hatt. Det er skandaløst dømt, mente Erik Huseklepp, og fikk støtte av Jesper Mathisen:

– Det der er aldri i livet et straffespark. Nå føler jeg med Brann.

Bergenser doblet ledelsen

Erik Huseklepp skrøt av måten Brann har forsøkt å fremstå denne sesongen til tross for fem tap. Han var likevel svært kritisk til hvordan de fremsto bakover banen.

– Brann har et stort problem med måten de forsvarer seg på. De er verken gode i høyt eller lavt press. Dersom de ikke klarer å fikse dette, så kommer Brann til å rykke ned. Det begynner å haste med poeng for Brann.

Men mens Brann jaktet utligningen skjedde det som ikke skulle skje. Stabæks kaptein og bergenser, Yaw Ihle Amankwah steg til værs og stanget inn hjemmelagets andre mål.

Etter kampen var han strålende fornøyd med å ha scoret målet, men innrømmet samtidig at det var tøft å se klubben fra hans hjemby slite.

– Som bergenser synes jeg det er vanskelig og trist å se den tilstanden Brann er i. Jeg heier først og fremst på Stabæk, men etter dem så håper jeg at Brann får det til, sier Amankwah til TV 2.

Relatert