FILM: Zain al Rafeea spiller i Marvel-filmen Eternals sammen med andre store skuespillere som Angelina Jolie og Salma Hayek .
FILM: Zain al Rafeea spiller i Marvel-filmen Eternals sammen med andre store skuespillere som Angelina Jolie og Salma Hayek . Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Norske Zain spiller mot Angelina Jolie i ny film

Zain Al Rafeea (16) fra Hammerfest spiller i den nyeste Marvel-filmen. – Jeg kan faktisk kalle Angelina Jolie for kollegaen min.

Zain tok verden med storm da han spilte hovedrollen i den libanesiske filmen «Kapernaum», som han også fikk ungdoms-oscar for. Nå har han tatt et steg nærmere drømmen om å bli en stor filmstjerne.

– Jeg kan nesten ikke beskrive den gleden jeg kjente på da jeg fikk tilbudet om å spille i en Marvel-film. Jeg kan nesten ikke tro at jeg har kommet til Hollywood, forteller Zain.

– Dette har vært en hemmelighet lenge, men endelig kan jeg fortelle om det til resten av verden, legger Zain til.

Da TV 2 kontaktet Zain og familien i forbindelse med hans rolle i den nyeste Marvel-filmen «Eternals», var det spesielt én ting Zain var i ekstase over å fortelle.

– Jeg har faktisk spist middag med Angelina Jolie, det møtet var nesten som en drøm. En drøm som er vanskelig å beskrive. For meg er det så stort at jeg nesten ikke kunne drømt om det engang, sier han.

Men Jolie er ikke den eneste store stjernen Zain har blitt godt kjent med.

– Jeg fikk telefonnummeret til Jolie og vi skal holde kontakten, men jeg ble også godt kjent med skuespilleren Salma Hayek. Hun er et fantastisk menneske. Jeg er stolt av å kunne kalle dem for mine kolleger, sier Zain.

I traileren til filmen får man se noen få sekunder med Zain. Detaljene rundt filmen har blitt holdt tett til brystet, og det har lenge vært spekulert i hvilken rolle den unge skuespilleren skal spille.

– Det jeg kan si er at jeg spiller en landsbyboer som kommer over Eternals når de tar seg til jorden.

Fra flykting til Hollywood

Som liten flyktet Zain og familien fra krigen i Syria til nabolandet Libanon, og det var der livet til Zain ble endret. Han fikk hovedrollen i Filmen "Kapernaum" ved en ren tilfeldighet da han ble oppdaget på gaten i Beirut. I filmen spilte han en fattig gutt som saksøker familien sin for å ha født han.

I 2018 flyttet familien til Norge etter å ha blitt plukket ut av FN som kvoteflyktninger.

Casting-direktøren Jennifer Haddad, som oppdaget Zain på gaten i Beirut, sier hun alltid har visst at han kommer til å nå langt.

– Jeg er så utrolig stolt av denne gutten. Ikke bare er han ekstremt talentfull, men også utrolig smart rundt sine ambisjoner. Han er lojal mot seg selv, og motet hans vil ta han veldig langt. At han nå får denne muligheten er virkelig overveldende, men ikke overraskende, sier Haddad til TV 2.

– Stolt nordmann

Selv om gutten fra Hammerfest nå er på rett vei mot sin store drøm om å bli en stor Hollywood-skuespiller, anser han seg selv først og fremst som en norsk skuespiller.

– Jeg er stolt av å kunne være en av dem som setter Norge på kartet utenfor landegrensene våre, og jeg er opptatt av å alltid være han Zain som folk kjenner fra Hammerfest. Jeg vil aldri endre meg selv om jeg nå har nådd Hollywood, sier han.

De to ukene Zain var utenlands for å spille i den nye Marvel-filmen, ble skolebøkene med på turen.

– Jeg jobbet med skoleoppgaver samtidig som jeg gjorde opptak. Framtiden min er viktig for meg, og da må jeg jobbe med begge deler.

– Hva er planene for framtiden?

– Jeg har et nytt prosjekt på gang. Jeg skal spille hovedrollen i en amerikansk film med opptak i Canada. Kanskje dere får se en av søstrene mine spille i filmen, hun er også et stort talent, sier Zain.

Relatert