ANGRER: Yuki Tsunoda har bedt laget om unnskyldning.
ANGRER: Yuki Tsunoda har bedt laget om unnskyldning. Foto: Sebastien Nogier

Formel 1-ferskingen om det rystende utbruddet: – Jeg mistet hodet

Skjelte ut sitt eget lag og mente han ble forskjellsbehandlet. Nå angrer han.

Japanske Yuki Tsunoda har gjort kometkarriere, og har på bare litt over tre år gått fra Formel 4 til Formel 1. 21-åringen kom først til Europa i 2019, og hadde ingen kjennskap til banene før det.

Red Bull har for lengst plukket opp den talentfulle japaneren og før sesongen ble han klar for Alpha Tauri-laget, som er eid av nettopp Red Bull.

Unggutten har tidvis imponert i sin første sesong i Formel 1-sirkuset, men rystet mange da han langet ut mot sitt eget lag etter overraskende å ha røket ut i første kvalifisering i Spania Grand Prix.

Legger seg flat

Tsunoda langet ut mot alt og alle på lagradioen etter sjokk-exiten, og i et tv-intervju insinuerte han at han ikke hadde tilgang til samme utstyr som lagkameraten Pierre Gasly. Nykommeren mente også at han fikk en helt annen tilbakemelding over lagradioen enn sin mer meritterte lagkompis.

Tsunoda ba siden om unnskyldning på Twitter. Søndag er det duket for det legendariske Monaco Grand Prix, og det var en svært angrende synder som møtte pressen i fyrstedømmet.

– Det var en tøff uke for meg i Barcelona. Jeg ønsker ikke å gå gjennom en sånn konkurranseuke igjen, så jeg må bare omstille, sier japaneren ifølge nettstedet Motorsport.

– Jeg er full i anger når jeg tenker på kvalifiseringen og kommentarene på radioen. Jeg mistet hodet. Jeg burde ikke engang gjenta nå, de tingene jeg sa i Barcelona.

Trøbbel på trening i Monaco

Tsunoda har raskt fått en stor fanbase på grunn av sin offensive kjørestil, men innrømmer at han er spent før han skal kjøre i Monacos gater for første gang.

– Jeg har ingen erfaring her, så jeg må bare kjøre meg inn i det. Det er en av mine favorittbaner, selv om jeg aldri har kjørt her.

– Jeg tror jeg kan bruke erfaringen min fra det som har skjedd og forbedre meg, og forhåpentligvis vil det bli en bra uke for AlphaTauri.

Helgen har imidlertid ikke startet særlig bra for stortalentet. Tsunoda måtte avbryte den andre treningsrunden torsdag etter å sneiet borti en murvegg og skadet bilen.

Nå blir det et kappløp med tiden for å få bilen i god stand før lørdagens kvalifisering.

Tradisjonsrike Monaco Grand Prix ble avlyst i fjor grunnet koronapandemien, men går av stabelen søndag.

Relatert