MULIG MÅLVAKT: Enzo Pérez (t.v.) må trolig innta rollen som keeper.
MULIG MÅLVAKT: Enzo Pérez (t.v.) må trolig innta rollen som keeper. Foto: Marcelo Endelli

Må bruke utespiller i mål etter koronautbrudd

Den argentinske fotballstorheten har hatt et stort koronautbrudd og lider av det.

Alle de fire målvaktene i den argentinske storklubben River Plate er smittet med korona. Dermed må de trolig bruke en utespiller i mål i Copa Libertadores.

Klubben har fått avslag hos det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) på søknaden om å kalle inn to ekstra keepere.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Conmebol behandlet søknaden, men verken forbundet eller klubben har offentliggjort avgjørelsen. Argentinske medier erfarer imidlertid at River Plate ikke vil få dispensasjon.

Hvis det er tilfellet, betyr det at klubben som holder annenplassen i sin gruppe i Copa Libertadores er tvunget til å stille med bare ti mann i kampen. I tillegg må altså en utespiller ta plass mellom stengene i gruppekampen som venter natt til torsdag.

The Guardian hevder at det er midtbanespilleren Enzo Pérez som må gå i mål som nødkeeper. Den 177 cm høye spilleren har vært ute med en hamstring-skade, men skal visstnok være i stand til å innta plassen mellom stengene.

Hele 20 River Plate-spillere har siden fredag testet positivt for koronaviruset mens andre spillere er ute med skader.

Argentina satte tirsdag rekord i antall døde som følge av viruspandemien da 745 dødsfall ble meldt i løpet av ett døgn. I alt har nærmere 72.000 personer mistet livet i landet.

Relatert