Lekte seg med hjelpeløst Brann

Magnus Wolff Eikrem sesongdebuterte fra start med stil, mens Ohi Omoijuanfo ble hattrickhelt for Molde. Etter 0-4-tap ser det bekmørkt ut for Brann.

Brann slapp inn tre i begge de første kampene, og det ble enda verre borte mot Molde. Blåtrøyene viste gulltendenser og reiste seg etter 3-3 mot Tromsø.

For Molde ble et forrykende kvarter i første omgang avgjørende. Vertene hadde ballen i nettet fire ganger, men bare tre av scoringene ble godkjent.

– Jeg synes ikke det var en 4-0-kamp egentlig. Vi var ganske effektive, men har fortsatt ting å gå på. Det er selvfølgelig deilig å slå tilbake og vinne så mye på hjemmebane, sa Fredrik Aursnes.

Glimtvis europeisk nivå

Molde viste glimtvis prestasjoner som lever opp til Europa-eventyret klubben hadde i vår. Magnus Wolff Eikrem leverte strøkne presisjonspasninger som åpnet Brann-forsvaret.

Eikrem sesongdebuterte, og han sto bak flere av Molde-målene. Han fikk med seg en målgivende pasning. Omoijuanfo scoret hat trick, to av dem i den glitrende perioden før pause. Også Aursnes scoret for Molde i den perioden.

– Vi klarer ikke å forsvare oss, tordnet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

Han har litt av hvert å jobbe med etter tre strake tap. Brann har åpnet sesongen katastrofalt, og i neste kamper venter Rosenborg og Bodø Glimt. For Molde venter Rosenborg og Vålerenga.

Gikk hardt ut

Søndag gikk Brann offensivt til verks, uten å klare å få nettkjenning. Rødtøyene mangler en definert målscorer. Med alle mann i angrep ble det store rom bakover på banen.

Etter å ha spilt seg varm, begynte Eikrem å utnytte de rommene midtveis i første omgang. Brann-spillerne lot ham upresset strø den ene presise pasningen etter den andre.

Det ga nettsus. Først et mål som ble annullert, før Omoijuanfo etter en halvtime scoret sitt første for kvelden etter å ha fått ballen på femmeteren. Åtte minutter senere doblet Fredrik Aursnes ledelsen da han på heldig vis styrte en corner i mål.

Omoijuanfo ble tomålsscorer etter 42 minutter, men det var Eikrems vristpasning som fant Ola Brynhildsen på løp som var det angrepets høydepunkt.

Gult for Jesus-budskap

Etter pause fortsatte Molde å sette Brann under press. Omgangen var bare åtte minutter gammel da Omoijuanfo ble tremålsscorer. Eikrem viste overblikk og spilte spissen fri, og han feiret med å vise et Jesus-budskap på undertrøya etter å ha blitt tremålsscorer.

Det ga et gult kort som Omoijuanfo tok med et smil.

Etter 67 minutter ble de to profilene Eikrem og Omoijuanfo byttet ut til ovasjoner fra de få som hadde fått slippe inn på Moldes hjemmestadion.

Til tross for at han ble tremålsscorer, ble ikke Omoijuanfo kåret til kampens beste. Det var det Eikrem som ble etter sin første kamp fra start denne sesongen.